https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Mikkovi galeriji odprli razstavo grafičnih del Monike Plemen

21.09.2020 ob 9:00  

V MIKKovi galeriji Odprto obrobje so v petek, 18. septembra, otvorili razstavo grafičnih del Monike Plemen, ki deluje pod umetniškim imenom MON.


Monika Plemen, ki ustvarja pod umetniškim imenom MON, se je po končani maturi vpisala na Pedagoško fakulteto v Ljubljani, kjer je dodiplomski študij zaključila na likovni pedagogiki pod mentorstvom mag. Anje Jerič Jakob. Sedaj študij magisterija nadaljuje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer se specializira v smeri grafike.

Grafiko interpretira kot nadgradnjo risbe, procesualnost pa ostaja edini element, ki jo danes loči od ostali zvrsti umetnosti. V svojem ustvarjanju trenutno nadaljuje koncepti, ki ga je pričela že v diplomskem delu. Distorzija izhaja iz razčlenitve telesnih form in rekonstrukcije v ponovno tvorbo, ki naj bi predstavljala ti. novo telo. To se tiče prve večje serje grafičnih del v tehniki suhe igle iz leta 2019, katero je avtorica naslovila Avtoportret. Distorzija kot popačenje ali deformiranje nečesa, je lahko izredno zanimiv pojav, kadar se ga lotevamo v likovni umetnosti. S tem ko formi spremenimo njeno prvotno stanje, se dotaknemo čutnega zaznavanja in gledalcu »pomagamo« vzbuditi estetsko čustvo, ki je pomembno pri interpretaciji likovnega dela.

Vse do 2. oktobra vabijo na ogled razstave.

Foto: MIKK Klub (fb)

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.09.2020 ob 11:50 lerurlasd; gost

      Uporabljam ga zdaj in super je! Prijavil sem se na svoj račun in prinesel debele plače. Prvi teden sem res zaslužil 7500usd in ga drugi teden podvojil in potem sneži do 1500usd na dan! Samo sledite tečaju, pomagali vam bodo ♥ Vso srečo ♥ tukaj ➤➤ Www.Euro1K.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.