https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na regijski konferenci se bodo spopadli z izzivom zaposlovanja mladih

22.09.2020 ob 12:00  

RIS Dvorec Rakičan vabi na regijsko konferenco "Mladi in trg dela", ki bo potekala v sredo, 23. septembra 2020, ob 10. uri v dvorcu Rakičan.

Prehod iz sistemov izobraževanja na trg dela predstavlja prelomno življenjsko razdobje in se odvija v senci nenehnih družbenih in gospodarskih sprememb. Pri ciljni skupini mladih, ki jim grozi socialna izključenost ali sodijo med marginalizirane skupnosti, se izkustvo tega prehoda dodatno potencira.

Na regijski konferenci se bodo spopadli z izzivom zaposlovanja mladih z vseh gledišč – tako z vidika mladih, delodajalcev, lokalnih odločevalcev kot tudi predstavnikov javnih institucij. V sklopu okrogle mize bodo prisluhnili ključnim predstavnikom na področju zaposlovanja kot tudi predstavnikom mladih.

PROGRAM:

9.30: Prihod in registracija udeležencev
10.00: Uvodni nagovor

10.15: Okrogla miza:
- Rahela Kodila, Pomurska gospodarska zbornica
- Stanislava Perčič, vodja območne enote Murska Sobota Zavoda RS za zaposlovanje
- Rahela Hojnik Kelenc, direktorica Ljudske univerze Lendava
- Grega Donša, predsednik Kluba prekmurskih študentov
- Dr. Robert Celec, direktor RIS Dvorca Rakičan
MODERATOR: Sandi Horvat

Dogodek poteka v sklopu projekta Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih – Fair employment, ki ga v okviru Javnega razpisa Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost sofinancirata Urad Republike Slovenije za mladino (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport) ter Evropski socialni sklad.

Namen projekta je trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za večjo zaposljivost mladih, kot tudi aktivno državljanstvo. 

Konzorcijski partnerji Združenja Epeka, so. p. pri projektu Fair Employment so javni zavod Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina.

Zaradi upoštevanja priporočil NIJZ in omogočanja ustreznih prostorskih razmer vas prosijo, da udeležbo potrdite na elektronski naslov: ana@ris-dr.si ali po telefonu: 02/535 1896.

 

                                                                                    

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.