https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vlada sporočila spremembe pri obisku gostiln in lokalov

24.09.2020 ob 8:00  

Vlada RS je izdala Odlok o spremembi in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.


»Popravek odloka dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti (priprava in strežba jedi in pijač) le od 6.00 do 22.30 ure. Določba časovne omejitve pa se ne nanaša na dejavnosti same priprave in dostave jedi in pijač, dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v sobe oziroma v druge oblike nastanitvenih enot (npr. apartmaje) ter na osebni prevzem jedi in pijač.

Gostje, ki so ob 22.30 uri še v gostinskem ali nastanitvenem obratu za strežbo jedi in pijač, imajo na voljo še dodatno 30 minut, da zapustijo obrat v kolikor streže le z enostavnimi jedmi, pijačami in napitki (kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice, bari), oziroma zapustijo obrat  najkasneje v 60 minutah v kolikor streže z zahtevnejšimi jedmi (restavracije, gostilne, kmetije).

Prvi člen Odloka ostaja enak in še vedno določa, da ostajajo diskoteke in nočni klubi zaprti.

Odlok stopi v veljavo 24. septembra 2020,« so sporočili iz vlade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2020 ob 17:52 gost

      Koja sprememba ka tej bedaki vladni se delajo samih sebi bedake večje kot so že. Kaka sprememba pa je to za pijanca, Kacina pa njemi podobne, ker se gostilna zapri mi pa udri do jutranjih ur. Bubala nesposobna glupi narod pa jih gleda pa prikimava.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2020 ob 7:25 Darjica gost

      Dokler ljudje ne bomo sami pri sebi razčistili, da se je dobro držati priporočil, bomo deležni vedno večjih ukrepov. Sami ne znamo skrbeti zase, zato mora v naše obnašanje poseči vlada.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.09.2020 ob 8:42 Nn gost

        Če si bolan ostani doma zakaj bi zato trpeli zdravi ljudje. Delat pa se lahko hodi kjer je po 100 in več ljudi na kupu brez maske v zaprtem prostoru. Ljudje začnite logično razmišljati. Prej bodo vsi preboleli prej bo Momo. Tako pa lahko traja še leta. A poletje bo zopet vse odprto, ko bo vlada na dopustu.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.09.2020 ob 8:57 gost

      Se ne čudim tistim, ki zagovarjajo nesmiselne ukrepe te vlade in njihovih nastavljencev, ki o epidemijah pojma nimajo. Ivan Cankar je že dolgo nazaj napisal HLAPCI. Zadel je u nulo. Tvoj hrbet je upognjen čakajoč biča, ki ga je vajen ...........................................

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2020 ob 9:17 gost

      Nekateri ste HLAPCI že 75 let .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.