https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Muraši z dvignjenimi glavami končali evropsko sezono

25.9.2020  

Včeraj se je na Fazaneriji končala evropska sezona NŠ Mura, kjer so danes strnili nekaj končnih vtisov. Nekaj utrinkov včerajšnje tekme si lahko ogledate tudi TUKAJ.


Po zmagah nad Nomme Kalju in AGF Aarhus, je bil v tretjem krogu boljši PSV iz Eindhovna. Kljub temu da hrabra predstava na koncu ni bila dovolj za napredovanje v playoff kvalifikacij za Evropsko ligo, so nogometaši Mure z dvignjeno glavo, končali to evropsko zgodbo. Nizozemski PSV je bil boljši s 5 : 1, rezultat pa, s čimer se je strinjal tudi Ante Šimundža, morda ne odraža najbolj dogajanja na igrišču.

»Gostje so povedli v 17. minuti, ko je zabil Donyell Malen, štiri minute kasneje je Nino Kouter poskrbel za izenačenje in ohranil upanje na napredovanje. V 25. minuti sporna situacija v kazenskem prostoru gostov. Žoga je po strelu Luke Bobičanca v kazenskem prostoru zadela enega izmed gostujočih nogometašev v roko, piščalka glavnega delivca pravice je ostala nema. Le nekaj trenutkov za tem novo vodstvo gostov, ko je tudi z nekoliko sreče zadel Mauro Junior.

Že po nekaj sekundah drugega polčasa bi lahko izenačili, a je strel Luke Bobičanca gostujoči vratar odbil v vratnico. Gostje so na drugi strani takoj kaznovali našo napako na sredini, v 54. minuti je zadel Cody Gakpo. V 65. minuti je še drugič zabil Malen, na drugi strani pa smo sami preko Tomija Horvata še drugič stresli vratnico. Končni izid srečanja je s svojim drugim zadetkom v 90. minuti postavil Gakpo,« so na kratko strnili včerajšnje dogajanje.

Luka Bobičanec: »Videli smo dobro tekmo z naše strani. Zavedati se je potrebno, da smo igrali proti izredno kvalitetni ekipi. Toda, ko pogledamo celotno sliko in dogajanje na igrišču, menim, da rezultat ni pravo merilo. Iz evropskih tekem se lahko zagotovo ogromno naučimo, te izkušnje lahko izkoristimo tudi v domačem prvenstvu. Zagotovo se hočemo tudi mi približati tej ravni, ki jo igra PSV in igrati na podoben način. Imeli smo priložnosti, da se vrnemo v tekmo, a jih žal nismo izkoristili. Oni so kaznovali praktično vse naše napake in tu se vidi njihova kvaliteta«.

Ante Šimundža: »Dejstvo je, da nikoli ni prijetno izgubiti s 5 : 1, ampak potrebno se je zavedati, da smo igrali proti PSVju. Tudi sam se mnenja, da rezultat ne odraža dogajanja na igrišču in iz tega vidika nismo zadovoljni. Igrali smo proti ekipi, ki ima v svojih vrstah ogromno talentov. Zagotovo bo kdo od njih zaznamoval evropski nogomet. Po drugi strani pa mislim, da sta bila v tekmi dva ključna trenutka. Prvi je bil nedosojena enajstmetrovka pri 1 : 1, drugi pa vratnica, ki jo je zadel Bobičanec. Tu se je tehtnica prevesila na njihovo stran. Na takšni tekmi, proti takšnemu nasprotniku je potrebno imeti tudi nekaj sreče, mi je tokrat nismo imeli. Rezultat je previsok, ampak zmaga PSV je povsem zaslužena«.

Sedaj se za Muraše nadaljuje sezona v prvi slovenski nogometni ligi, že to nedeljo jih čaka gostovanje v Kopru. Tekma se bo začela ob 18. uri, v živo jo boste lahko spremljali tudi preko našega portala.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2020 ob 14:30 gost

      Zdaj pa nehajte s temi članki o Muri- Že ste redno dosadni s tem. Mura ima svojo spletno stran pa se tam izživljajte.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.09.2020 ob 14:45 SOS gost

        Gost , poj raje v hlev da se ne boš ukvarjal z necim kaj ti gre na jetra, dohtor ti tak ne more pomagat, smed se pa mora umaknit , Nisem navijač MURE vendar od srca jim cestitam za dobro partijo bili ste dobri taki kak pravi moški morajo biti. Sem siguren da lahko osvojite prvenstvo saj smo videli SASAVE JANEZE. Tako se spila.

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2020 ob 15:39 gost

      Še enkrat čestitke iz Lendave od naftinega navijača. Edini od slovenskih klubov ste pokazali jajca, vsaka čast, tudi Psv se niste ustrašili in igrali hrabro. Poraz je previsok, realno bi blo 1.3. Celje pa kosič učite seod Mure. Ta Ararat bi še moja Nafta morala premagat, ravno tako tiste smešne Severne Irce, ki so izločili Maribor in Zrinjski, ki je prej slaba kot povprečna ekipa. Muri napovedujem, da se bodo borili za prvaka z Mariborom, Koprom in Domžalami. Čeprav sem naftaš in ne maram soboških navijačev, sem vam v evropi zelo privoščil dobre rezultate, samo tako naprej, pa čestitke tudi Beltincem za pokalno zmago. Upam, da bo ugoden žreb za prekmurske klube in se prvič tako Nafta, Mura in Beltinci prebijejo do četrtfinala pokala nzs.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.09.2020 ob 15:42 Gost gost

      zdaj pa na prvo mesto

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.09.2020 ob 16:14 gost

      DOBIŠ PET GOLOV PA IDEŠ Z DVIGNJENO GLAVO?????? RES STE BUDALE.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.09.2020 ob 17:54 gost

      Lahko se vi navijači Mure tolažite tako ali drugače, BODITE VSAJ MALO OBJEKTIVNI. Nogometaši Mure so včeraj doživeli lekcijo kako se igra nogomet, če bi PSV redno pritisnil, bi dobili najmanj 10 kom. Za njih je to bil lažji trening 5x so prišli oz. streljali na gol in dali 5 golov, sedaj boste rekli Mura ni imela sreče, ni res gol je potrebno vedeti zadeti. Vaš opevani golman najslabši na igrišču in šele sedaj se je videla njegova nekvaliteta. Seveda igrači PSV niso streljali v njega, da bi ga zadeli in bi on kao obranil ampak so ga lepo šolsko. Šimundža ga je opet sral z Žaligom. Horvatom, in še nekaj balerinami na klopi pa imel močnega Marušo - čista bedarija. Saj človek bi razumel če bi PSV igral z kako amatersko ekipo, AMPAK Murini igralci so profesionalci prav tako kot igralci PSV. Tako kot je Mura včeraj igrala ji Beltinci dajo brez problema 3 komade. Malo se spustite na zemljo, lastna hvala ne pomaga.

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.09.2020 ob 19:07 boloy45165@jalcemail.com gost

      Plaćen sam preko 190€ po satu radeći od kuće s 2 djece kod kuće. Nikad nisam mislio da ću to moći napraviti, ali moja najbolja prijateljica zarađuje preko 15k mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan ..., COPY OVDJE.................... Www.Works75.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.09.2020 ob 0:25 Risto Kubura gost

      Velik uspeh pomurskega športa 1:5, pridružujem se čestitkam in mislim, da se bom preko vikenda postil od veselja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.09.2020 ob 0:28 Čergoli gost

        Jaz se bom smučal, glede na to, da je že v lendavskih goricah zapadlo 30 cm snega. Sicer se na smučišču pričakuje velika gneča.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.09.2020 ob 0:45 Nemanja Milovič gost

      Napoved padavin vse do nižin torej bo tudi v Lendavi sneg, MS pa bo glede na to, da je 30 m višje glede nadmorske višine itak zasulo s snegom.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.09.2020 ob 1:27 gost

      Plaćen sam preko 190€ po satu radeći od kuće s 2 djece kod kuće. Nikad nisam mislio da ću to moći napraviti, ali moja najbolja prijateljica zarađuje preko 15k mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan ..., COPY OVDJE.................... Www.Works44.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.09.2020 ob 16:58 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Šimundža na nogomaniji bluzi, da je tekmo odločilo, da jim sodnik ni piskal dve enajstmetrovki. HAHAHAHAHAHAHAHA, smo mi gledali isto tekmo. Takega Šimenega ne poznam, navadno se ne blamira. Ne vem zakaj se zdaj, ko so povsem opravičeno izpadli. Se Šimeni spreminja in išče izgovore? Ne vem zakaj, saj mu v prvenstvu gre dobro.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.