https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

FOTO: Pestro preživet dan športa tudi v Ljutomeru

27.09.2020 ob 6:05  

Dan športa so obeležili tudi v Ljutomeru saj je Športna zveza Ljutomer, skupaj s svojimi članicami, organizirala Dan športnih društev za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Istega dne zvečer pa je Športna zveza Ljutomer pripravila že 57. sejo skupščine Športne zveze Ljutomer.


Namen predstavitve ob Dnevu športnih društev je bil, da se učencem prikaže čim več različnih športov, da športno društvo predstavi svojo športno panogo vsem učencem, jih nad svojo panogo navduši in morda pridobi nove člane v svoje vrste ter, da so učenci celo dopoldne športno aktivni.

Predstavitev športnih društev je potekala v športni dvorani ŠIC Ljutomer in v telovadnici pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Sodelovalo je kar 9 športnih društev: Kickboxing klub Pomurje, TVD Partizan Ljutomer namiznoteniška sekcija, ŠD KMN Meteorplast, TVD Partizan Ljutomer košarkarski klub Ljutomer, ŠD Strelec Grlava, TVD Partizan Ljutomer karate sekcija, Twirling klub Ljutomer, TVD Partizan Ljutomer judo sekcija in Ženski odbojkarski klub Ljutomer.

Učenci so krožili po pripravljenih postajah in se preizkusili v različnih športih. Na koncu je vsak učenec prejel čokoladico frutabela z napisom »Dan slovenskega športa«, katere je podaril OKS-ZŠZ Slovenije. Učenci iz prve triade pa so prejeli še zapestnice. Ta dan so bili športno aktivni tudi na podružnični osnovni šoli Cven in na podružnici Cvetka Golarja, kateri so prav tako prejeli frutabelo in zapestnico.

Na skupščini sprejeli novo članico

Na skupščini so se potrdila poročila za leto 2019, sprejel se je tudi plan dela za leto 2020. Po podatkih iz poročila je razvidno, da Športna zveza Ljutomer vsako leto pripravi več prireditev na katerih sodeluje vedno več udeležencev različnih starosti. Tako je bilo v letu 2019 organiziranih 145 športnih prireditev, ki so se zvrstile v 172 dneh in na katerih je sodelovalo 5.071 udeležencev.

Na skupščini je bila v Športno zvezo Ljutomer sprejeta nova članica. Kot 59 članico pozdravljajo Društvo Kameščonci SP in jim želijo obilo konstruktivnega sodelovanja.

V letu 2020 je bilo realiziranih večina zastavljenih ciljev in načrtovanih projektov (izvzeto obdobje marec-maj), zvrstile pa so se tudi nove aktivnosti in prireditve. Za preostanek leta si najbolj želijo, da bi lahko delovali nemoteno. Seveda bo vse odvisno od letos neljube situacije povezane s Covid-19. Zahvaljujejo se vsem članicam, športnim društvom, za dobro sodelovanje v preteklem obdobju, vedno pa so odprti za nove predloge, nove ideje in nove aktivnosti.

"S tem je bil zaključen res pester 23. september - Dan slovenskega športa. Upamo in želimo pa si, da bi bili športno aktivni skozi celotno leto in ne samo na ta dan", so zapisali na Športni zvezi Ljutomer.

 

Foto: Športna Zveza Ljutomer

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.