https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Pomurski pionirski atletičarji dobili medalje

3.10.2020  

V Mariboru, na atletskem stadionu Poljane je v soboto, 26. septembra in nedeljo 27. septembra v organizaciji Atletskega društva Štajerska potekalo dvodnevno Državno prvenstvo za pionirje in pionirke v starostni skupini U12 in U14.


Nastopilo je več kot 500 tekmovalcev z okrog 800 štarti v desetih posamičnih disciplinah na kategorijo in štafetah. Tekmovanja se je udeležilo tudi veliko število članov Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Šestindvajset atletinj in atletov je opravilo dvainštirideset štartov v posameznih disciplinah in štirih štafetah. Atletinje in atleti Pomurja so igrali vidno vlogo v bojih za najvišja mesta na državnem prvenstvu.

V starostni skupini U – 14 je v teku na 200 metrov osvojila naslov državne prvakinje Klara Janža. Štafeta 4x100 Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v postavi: Lia Hirci, Nela Gerič, Dunja Ana Colombo in Klara Janža je zasedla prvo mesto. Lija Hirci je bila v skoku v višino tretja, Klara Janža pa tretja v teku na 60 metrov.

V starostni skupini U – 12 je štafeta v teku na 4 x 100 metrov v postavi: Pia Wolf, Mija Meznarič, Lana Gabor in Zarja Vereš zasedla drugo mesto. V teku na 600 m je bila na drugem mestu Pia Wolf. V teku na 60 metrov je bila Mija Meznarič peta. Na dvodnevnem državnem prvenstvu v Mariboru je bila najbolj uspešna atletinja Klara Janža s tremi zlatimi in eno bronasto medaljo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.