https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

FOTO: Policisti zasegli za skoraj pol milijona evrov konoplje

02.10.2020 ob 14:05  

Včeraj so pomurski policisti iz upravne enote Lendava odkrili več manjših nasadov prepovedane rastline, konoplje. Ugotovitve kriminalistične preiskave je danes na novinarski konferenci predstavil Dejan Ravš, vodja oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične PU Murska Sobota.

"Policisti policijske postaje Ljutomer so na podlagi informacije opazovalca, ki opravlja kontrolo na državni meji, pridobili informacije, da sta v neposredni bližini reke Mure in neposredni bližini naselja Dolnja Bistrica dva nasada. Takoj so obvestili sektor kriminalistične policije, ki je v nadaljevanju prevzel koordinacijo obravnavane zadeve. V nadaljevanju je bilo konec prejšnjega meseca na kraju izvedenih nekaj aktivnosti in pa ogled kraja kaznivega dejanja, med katerim je bilo skupno najdenih 6 nasadov,  v katerih je bilo skupno 836 sadik prepovedane rastline konoplja." pojasnjuje Ravš.

Ravš nadaljuje: "te sadike so bile spravljene v velike PVC vreče, od katerih smo jih šest odpeljali na bližnje odlagališče, osem pa jih je zaradi nedostopnega, zelo zaraščenega terena ostalo v neposredni bližini reke Mure. Med samim pregledom smo si pomagali tudi z dronom, za sam prevoz teh težko dostopnih vreč v neposredni bližini reke Mure, pa smo zaprosili za pomoč policiste letalske policijske enote.  V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da so bile te rastline negovane. Glede na zaseženo količino ocenjujemo, da bi neznani storilci z navedene količine lahko pridelali približno 150 kg prepovedane droge marihuane, s katero bi lahko zaslužili 450.000 evrov. V zvezi z zaseženo drogo je bil v nadaljevanju opravljen nadaljnji postopek, kjer je bila vsa zasežena droga uničena, ostali so samo vzorci za sodni postopek." 

 V zvezi s tem dejanjem se nadaljujejo postopki zbiranja obvestil in dokazov, da bi neznane storilce identificirali.

*Foto: PU MS in Pomurec.com

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2020 ob 17:13 gost

      Kak ste njemi lejko pa posel uničili. Ka de mogel zdaj pa na sucialno po pomoč. Človik pa je bil lepo priskrbljeni pa še cejla familija.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2020 ob 17:32 Hungaris gost

      Jezus,toje ta človek.ne morem si misliti in ne bi verjel.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2020 ob 17:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Vse vrag jemlje,država stiska z davki ,z desnobelim enoumjem,zdaj se je pa še spravila na pridelek vrlih vrtičkarjev.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2020 ob 18:13 gost

      V ČASU KORONE KONOPLJA DESET KRAT HITREJE RASTE. NEKATERI IMAJO V POL LETA PET KRAT ŽETEV.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.10.2020 ob 18:23 Risto Kubura gost

      Mojeeeeeeeeee

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2020 ob 20:37 Negdo k ni neumen gost

      150 kg trave 450.000€ to je 3€ na gram pa se to ce bi po kilo prodajali vsak ve da se domace kile ne splaca kupt nad 2500€ pa se to prodat 150x je katasrofa ce res koga zanima realna cena tega je cca 200.000€

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.10.2020 ob 21:52 Lujzaaas gost

      Pišite tudi ka se je dečko sfento (RIp)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.