https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenci najraje z avtomobilom tudi na kratke razdalje

07.10.2020 ob 5:55  

Kot kaže Raziskava energetske učinkovitosti Slovenije, ki jo izvaja podjetje Informa Echo, je za večino gospodinjstev osebni avtomobil najpogostejša oblika prevoza, ne glede na cilj in razdaljo. V zadnjih letih je sicer opaziti pozitiven trend pri izbiri okolju prijaznejših oblik prevoza kot dodatnega prevoznega sredstva.


Z avtomobilom tudi na kratke razdalje

V kraju bivanja so, za razdalje do pet kilometrov, sodelujoči v raziskavi avtomobile najpogosteje uporabljali za pot po opravkih in nakupih (67 % ) in za pot v vrtec (62%), sledijo pot na delo (55 %), pot v šolo (51 %) in na fakulteto (42 %). "Opažamo negativen trend v povečanju deleža gospodinjstev, ki uporabljajo avtomobil za pot po opravkih in nakupih, za sedem odstotnih točk," navajajo avtorji raziskave. Delež gospodinjstev, ki poleg vožnje z avtomobilom še pešačijo, kolesarijo in uporabljajo javni potniški promet, se je sicer povečal.

Za pot zunaj kraja bivanja, za razdalje od pet do 150 km, prav tako beležijo pozitiven trend pri izbiri dodatnega načina mobilnosti poleg avtomobila, vendar javni potniški prevoz ali kolo uporablja le majhen delež gospodinjstev, poroča STA.

Za razdaljo nad 150 kilometrov je za večino gospodinjstev (84 %) avtomobil primarno prevozno sredstvo, sledijo letalo (7 %), primestni avtobus (2 %) in vlak (2 %). Med leti 2010 in 2017 se je občutno povečal delež gospodinjstev, ki za pot na počitnice uporabljajo letalo ali ladjo.

Poleti večji delež kolesarjev

Kolo je poleti za pot na delo uporabljala slaba tretjina anketiranih (30 %), pozimi pa le 7 % anketiranih. Tudi pešačenje je pogostejše poleti kot pozimi, vendar so odstopanja manjša kot pri kolesarjenju, odstotek uporabnikov javnega potniškega prevoza pa je enak tako poleti kot pozimi.

Pri izbiri prevoza ključen čas

Ključni razlog pri izbiri prevoza je za večino porabljen čas (69 %), sledijo cena prevoza (40 %), udobje (36%) in navade (22 %). Vpliv na okolje je pomemben dejavnik pri izbiri prevoza samo za 6 % anketirancev, še piše STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2020 ob 10:30 bor gost

      preziram ljudi ki nemrejo 5 (k)m napraviti brez avata. fuj, fuj, fuj

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2020 ob 11:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Bor, lahko tebi,imaš biciklin,je pa pri tem malo minusa,piš vetra okoli glave ti je odnesel en del pismenosti in olike.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2020 ob 12:53 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Bor,preveč goniš biciklin,glavo imaš že čisto razluftano.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.10.2020 ob 10:50 gost

      V Soboti poznam veliko takih, ki niti 200 metrov do trgovine ne morejo brez avta, v gostilno bi se pa tako radi z avtom pripeljali.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.10.2020 ob 14:16 ..................... gost

      poznam stručnjaka, ki se v službo vozil (v obe smeri 750 metrov), ko je avto prodajal pa je kupcu budali dopovedoval, da je avto odličen, saj se je 10 let vozil v službo. Ta budala kupec ga pa ni bil v stanju vprašati po oddaljenosti od službe. In je verjel pijanduri prodajalcu, da je avto numero uno ( številka 1)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.10.2020 ob 20:01 Lika gost

      Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Hosset.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.10.2020 ob 3:35 bralka gost

      Prinas so se eni,dobesedno do vrat cerkve pripelali.Taka si spoj nej mogel not.Taka Bk.Brez komentarja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.