https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Soboški grad v znak podpore zasvetil zeleno

07.10.2020 ob 8:50  

Včeraj ob svetovnem dnevu cerebralne paralize, v znak podpore in ozaveščanja o telesni oviranosti, je soboški grad zasvetil zeleno.


En izmed načinov praznovanja svetovnega dne cerebralne paralize je tudi odetost v zeleno barvo, kar ponazarja svetovni logo »GoGreen4CP«, zato so v znak podpore gibanju  soboški grad včeraj zvečer osvetlili z zeleno barvo.

Kot so zapisali v Zvezi Sonček, je svetovni dan cerebralne paralize družbeno gibanje, katerega cilj je spregovoriti o cerebralni paralizi in izzivih, ki jih ta prinese v vsakdanjem življenju. Vizija tega gibanja je ljudem s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo drugi ljudje.

Ljudje s cerebralno paralizo še vse prevečkrat izločeni iz odločanja o sebi in soodločanja v družbi, še vedno preveč ljudi nima dostopa do učinkovitih terapevtskih storitev, preveč posameznikov in njihovih družin pa ne dobi temeljnih informacij in podpore, opozarjajo v zvezi.

Zavzemajo se za družbeno participacijo oseb s cerebralno paralizo in vzpostavitev sistemskih rešitev, ki bi jim zagotavljale kakovostne programe in storitve v vseh življenjskih obdobjih, kakor tudi za vključujočo družbo, ki vsem, ne glede na različne oviranosti, omogoča doseganje potencialov ter kakovostno in polno življenje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.