https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Se nam zopet obeta zapiranje dejavnosti in šolanje na daljavo?

12.10.2020  

Vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je danes v izjavi za javnost spregovorila o možnosti ukrepov, kot so zapiranja fitnesov in gostinskih lokalov ter šolanje na daljavo.

Povedala da se bližamo mejniku za sprejemanje ukrepov tretjega paketa oranžne faze. Gre za ukrepe, kot so zapiranje dejavnosti, kjer se srečujejo ljudje, ki se sicer ne srečujejo, recimo v družini ali na delovnem mestu. To so športne aktivnosti, servisne dejavnosti in gostinstvo, je izpostavila.

»Ukrepi so neprijetni tako za izvajalce teh dejavnosti kot tudi ljudi, ki te storitve uporabljajo. Predvsem moramo vedeti, da so ti ukrepi začasni - če smo z ukrepi hitri in učinkoviti, lahko v času dveh inkubacijskih dob, se pravi štirih tednov, epidemični val zmanjšamo in potem lahko te dejavnosti spet odpremo," je poudarila.

Pojasnila je tudi, da se vse dejavnosti ne bodo zapirale, prav tako se ne bodo zapirale meje države. »Treba je živeti z virusom na tak način, da ne bo toliko bolnih, da jih ne bi mogli ustrezno obravnavati,« je poudarila in dodala: »Ideja je, da bi občasno zapirali določene dejavnosti in uspeli s tem pripeljati vse nas do bolj temeljite rešitve problema, ki jo vidimo v širokem cepljenju.«

Beovićeva je tudi potrdila, da šole predstavljajo kar velik delež med pozitivnimi vsak dan. Predvsem so problem »večji otroci - srednje šole, narašča pa tudi število okužb med študenti« je navedla. Eden izmed dodatnih predlogov strokovne skupine je bil tako tudi ta, da bi sočasno z zapiranjem vseh dejavnosti v tretjem paketu, šli tudi na šolanje na daljavo v srednjih šolah in na fakultetah. Vse to bi bilo sicer začasno.

Za krompirjeve počitnice in prvi november pa Beovićeva odsvetuje vsakršno druženje izven kroga družine. »Odpovejte običajna druženja s sorodniki, ki prihajajo od vsepovsod,« je dejala.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2020 ob 18:08 Ruky gost

      Trba zapreti občine ker če vse ostalote pa to tudi

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2020 ob 7:55 AAAAAAAAAA gost

      Daj ne bluzi kakšno zapejranje Evri pa na drejvi rastejo..

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.