https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pošta Slovenije opozarja pred lažnimi sporočili o paketih

13.10.2020 ob 11:44  

Pojavila so se lažna elektronska sporočila, katerih pošiljatelj naj bi bila Pošta Slovenije, v njih pa nepridipravi zahtevajo plačilo poštnine za paket.

Kot so zapisali na Pošti, prejemnik prejme lažno obvestilo, da ga čaka paket, za katerega je potrebno plačati znesek poštnine 4,99 evra. Vsebina sporočila je prikazana na spodnji sliki.

Ob tem na Pošti opozarjajo, da Pošta Slovenije ne zahteva plačila poštnine vnaprej, poštnino vedno plačate ob prevzemu pošiljke. Svetujejo, da sporočilo zbrišete in ne klikate na povezave ter ne vnašate podatkov na spletni strani kamor vodi povezava v sporočilu.

Če pa ste podatke za plačilo slučajno vnesli, kontaktirajte svojo banko oziroma pokličite telefonsko številko navedeno na plačilni kartici in povejte kaj se je zgodilo (da ste zelo verjetno žrtev prevare), v primeru oškodovanja lahko podate tudi prijavo na najbližjo Policijsko postajo.

Podobno sporočilo se je sicer pojavilo že v avgustu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2020 ob 15:25 Jack gost

      Natural selection

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.