https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pogodba za gradnjo nasipa pri Benici je podpisana

14.10.2020 ob 15:13  

Danes je v prostorih Direkcije RS za vode (DRSV) potekal podpis pogodbe za gradnjo in gradbeni nadzor nasipa pri Benici. Z nasipom se bo zmanjšalo tveganje pred poplavami v porečju reke Mure, izboljšalo pogoje bivanja in obvarovalo okolje.

Direktor DRSV Roman Kramer je ob podpisu povedal: »Z novim nasipom bomo zavarovali naselje Benica, kjer je ob škodljivem delovanju voda ogroženo premoženje približno 70 družin. Z nasipom bomo preprečili povratne visoke vode reke Mure, ki so to naselje ogrožale leta 2005 in 2014.«

Dela bodo vključevala gradnjo novega nasipa, rekonstrukcijo dela obstoječega nasipa, gradnjo prehodnih ramp, servisne ceste in drugih elementov nasipa z namenom funkcionalnosti objekta.

Foto: Irena Mraz, Direkcija RS za vode

Pogodbena vrednost celotnega projekta je dobrih 900.000€ brez DDV, izvajalec pa podjetje POMGRAD – VGP d.d. Z deli bo ta pričel takoj po uvedbi v delo, časa za izvedbo vseh pogodbenih obveznosti pa ima 238 dni od podpisa pogodbe.

Nasip se izvaja v okviru projekta Frisco 2.2 - Čezmejno usklajeno zmanjševanje poplavne ogroženosti - Gradbeni ukrepi na porečju Mure, h kateremu je Slovenija pristopila skupaj s Hrvaško.

Po rekonstrukciji nasipa Sveti Martin na Muri na hrvaški strani, sledi izgradnja nasipa ob naselju Benica na slovenski strani, kar predstavlja sklepni del ukrepov na porečju Mure na obeh straneh meje.

DRSV na tem območju načrtuje še utrditev nasipa v Gaberju, Gornji Radgoni, ter gradnjo nasipa med Hotizo in Bistrico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2020 ob 18:56 gost

      Norci slovenski, kar se tiče reke Mure, denar teče mimo nas, mi pametni Slovenci pa ga ne znamo samo gor pobrati. Takih norcev na svetu zelo težko najdeš, teh 15 nasprotnikov razvoja vsega ima v šahu celo državo, sami pa koristijo najboljše GSM aparate in ostalo tehniko ki koristi elektriko najhujše je ker so to plačanci pokroviteljev iz ozadja.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.