https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V okviru sejma Agra podelili nagrade najboljšim vinarjem

23.10.2020 ob 6:05  

V okviru 46. ocenjevanja vin na sejmu Agra je ormoška vinska klet Puklavec Family Wines prejela najvišjo nagrado, priznanje Vinar leta. Vinski kleti Puklavec je ta naziv pripadel že četrtič. Letošnji izbor so oznanili ob podelitvi medalj in nazivov v okviru omenjenega ocenjevanja, ki letos zaradi epidemije covida-19 ni mogla potekati v Gornji Radgoni, saj je bil sejem pretežno izveden prek spleta.


Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, ki je organizator ocenjevanja vin, je podelil najvišjo nagrado Vino Slovenija Gornja Radgona. 46. odprto državno ocenjevanje Vino Slovenija Gornja Radgona in 10. ocenjevanje EKO vin pod okriljem 58. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA je potekalo od 13. do 17. julija 2020 v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. Vinska klet Puklavec Family Wines je na ocenjevanju dosegla kar 37 visokih priznanj: 18 srebrnih, 12 zlatih, 6 velikih zlatih medalj in en šampionski naslov.

Šampionski naslov so za peneče vino Zlata radgonska penina Millesime letnik 2008 prejeli v kleti Radgonske gorice, za bela vina so ga poleg Puklavec Family Wines prejeli še v kleti Vinakoper za rumeni muškat letnik 2019 in v kleti Radgonske gorice za traminec letnik 2019.

Šampion med cvički je letnik 2019 Vinogradništva-kletarstva Gregor Štemberger iz Šentjerneja, med rdečimi vini pa so si naslov pridobili klet Vinakras iz Sežane za izbrani teran La Marie letnik 2018, Posestvo Ferjančič iz Vipavske doline za svoj merlot letnik 2017 in vinska klet Goriška Brda za svoj Bagueri cabernet letnik 2016.

Med bio vini je letošnji šampion rumeni muškat letnik 2018 vinarja Janeza Smolkoviča iz Rakrižja. Na posebnem ocenjevanju tramincev, ki je letos potekalo drugič, zaradi okrnjene udeležbe medtem šampionskega naslova niso podelili.

Na letošnjem vinskem ocenjevanju je sodelovalo 173 vinarjev s 639 vzorci vin iz petih držav (Avstrija, Hrvaška, Češka, Severna Makedonija, Slovenija). Poleg šampionskih naslovov so podelili še druge nagrade in vrsto medalj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2020 ob 11:14 gost

      Zdaj bo veselo v vigendici ko nesmiš nikan maš pa par prijateljev ki sta o radi eksperimentirajo Božo kapljico. To bo še veselo za vikende pa še kak dan med tednom.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2020 ob 11:17 gost

      Pri meni v vikendu sredi Lendavskih goric ni nobenih omejitev.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.