https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pozor, teh klobas pomurskega proizvajalca nikar ne zaužijte

19.10.2020 ob 9:30  

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin  je v okviru uradnega vzorčenja ugotovila prisotnost mikroorganizma Listeria monocytogenes v izdelku: Andraževa klobasa narezek 100g. 

Prisotnost bakterije

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja živil odvzela vzorec poltrajne klobase, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Listeria monocytogenes.

ZPS svetuje, da v primeru, da imate to klobaso doma, je ne zaužijte. Če jo boste vrnili v trgovino, kjer ste jo kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Foto: ZPS

Podatki o živilu

Živilo: poltrajna klobasa
Tržno ime: Andraževa klobasa narezek
Proizvajalec: Panvita MIR d.d., Ljutomerska cesta 28a, p. Gornja Radgona
Serija/lot: 0261
Roka uporabe: 30.10.2020 in 3.11.2020
Pakiranje v kontrolirani atmosferi, plastična embalaža, 100 g
Živilo je v prodaji: v trgovskih verigah Spar Slovenija, Engrotuš in Eurospin Eco.

Listerija

"Bakterijska okužba z listerijo sodi med najnevarnejše, saj je lahko celo smrtna. Bakterijo listerijo najdemo predvsem v svežem mleku in izdelkih iz njega, pa tudi v surovem mesu (npr. tatarski biftek, karpačo). Uživanje teh izdelkov odsvetujejo nosečnicam in doječim materam, saj lahko okužba povzroči spontani splav ali sepso. Listerija je lahko tudi v slabo oprani zelenjavi.

Osebe, ki so katerega izmed naštetih pršutov zaužile in pri katerih se pojavijo simptomi, kot je povišana telesna temperatura, ki jo lahko spremlja glavobol, naj takoj poiščejo zdravniško pomoč in zdravnika obvestijo o zaužitju tega izdelka," navaja ZPS.

Vir naslovne fotografije: ave.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2020 ob 9:48 vse je že strup gost

      Pa ka je to ? Vsaki keden je nekaj nej dobrega in užitnega .V Merkatori nekšna čokolada zdaj salame te lešnjeki in ka še vse .Koliko pa se teh izdelkov proda in se bog zna po kakšnem času ugotovi napaka ?

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2020 ob 12:03 Kuku gost

      Se je spet začelo?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2020 ob 12:14 gost

      To je samo dokaz, da nam prodajajo dobesedno crkovino, kontrole nobene če pa so je vse podkupljeno. En delavec ki dela pri teh je pred časom zapisal, da ko pride domov z dela njegov pes beži stran od njega tako smrdi. Če bi to bil kakšen mali privatni obrat bi ga takoj dol zaprli, te velike pa ne upajo. Kdo je že bil kmetijski minister zadnjih 8 let - to vam vse pove.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.10.2020 ob 15:44 Kuku gost

      Narod vse požre, tudi drek. Pa še plača ga.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.10.2020 ob 19:03 Gost gost

      A je kdo opazil, da je spodaj napisano, če je kdo užil katerega izmed naštetih pršutov,... Kaki pršut???? Če se gre za andraževo klobaso, groza!!!!! Vi na pomurcu sploj preberete kaj napišete????? Potem pa verjamemo vsem bedarijam, ki jih objavite.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.10.2020 ob 8:49 salama 943 gost

      aja kupnino dobim nazaj zdaj ko sem pojedel salamo, a res??? kje pa je zdaj varstvo potrošnikov, kontrola..... treba bi bilo zbrati vse oškodovane in vložit skupno tožbo, naj plačajo za svoje napake

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.10.2020 ob 17:23 Tanja gost

      Pozdravljeni a tista iz Lidlna je pa dobra saj je tudi isti proizvajalec

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.10.2020 ob 9:28 Mutakl gost

      @Unter Limbach Zemlo pa štale ste prodali, ker se ne splača. Zdaj pa jejte ta govna ka van jin odavlejo, se splača. Vse van je predrago, za delo van pa tuj nej.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.10.2020 ob 10:53 UNTER-LIMBACH gost

      Mutaki,tak je,prodal sem štale,pa zemljo.Pa nič za to,ni pomanjkanja,štala je v vladi in parlamentu,goveda tam notri pa tudi ne manjka.Si pa priden,vse pridelaš sam,bio,ni kaj,delaš kot mladi "jünec",mi ostali pa etnija....Danes je kar nekaj denarja,nam je sociala nakazala.Ti pa samo delaj,delaj....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.