https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preskrba s hrano v drugem valu epidemije ni ogrožena

28.12.2020 ob 6:05  

Preskrba s hrano tudi v drugem valu epidemije ni ogrožena, so sporočili iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

V prvem valu epidemije je takratno stanje v državi vplivalo na agroživilsko verigo ter na nekatera druga področja, povezana s kmetijstvom. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je s hitrimi in učinkovitimi ukrepi uspelo preprečiti ali zmanjšati negativne posledice epidemije mnogim kmetom, živilskim podjetjem in drugim, nazadnje tudi z določbami v PKP5 protikorona paketu.

Zaradi širjenja okužb s covid-19 in s tem posledično razglasitve epidemije, ministrstvo tudi v drugem valu ne pričakuje, da bi bila ogrožena preskrba s hrano. Zato potrošnikom svetujejo, naj ne kopičijo zaloge s hrano, saj se s pretiranim nakupovanjem kvečjemu ustvarjajo motnje v trgovskih sistemih, kjer zaradi prevelikega povpraševanja ne uspejo pravočasno napolniti izpraznjenih polic.

Bi pa epidemija in posledično zaprtje določenih segmentov, ki so povezani s hrano in odkupom pri lokalnih dobaviteljih (restavracije, šole, vrtci, druge javne ustanove itd.), lahko vplivala na morebitne viške in neprodane kmetijske in živilske proizvode. V čim večji meri posegajmo po lokalnih produktih, ki so sezonsko na voljo, so sveži ter niso vezani na dolge logistične poti. Tako ohranjamo stabilnost slovenskega podeželja, delovna mesta v sektorjih kmetijstva in ribištva ter ne nazadnje kakovost življenja vsakega posameznika.

*Vir: GOV.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.12.2020 ob 8:52 gost

      Ogrožena ni prehrana so pa zato ogroženi ljudje keri si je ne morejo privoščiti. Kajti] e vsak 5 Slovenec,je na pragu revščine. Komu pa je to mar nesposobni vladi kera zastopa socialno državo sigurno Nej.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2020 ob 13:28 gost

      Ni ogrožena hrana ogroženi so ljudje keri ne morejo priti do hrane. Vladi se pa jebe zato če so ljudje lačni.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.