https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poslovil se je brodar Tinek

20.10.2020 ob 15:00  

V 90. letu starosti je preminul priljubljeni brodar Martin Pozderec, bolje poznan kot Tinek, so žalostno vest sporočili na družabnem omrežju.


Tinek je bil živa legenda in dolgoletni brodar na Muri. Brodarjenje je imel v krvi, saj so imeli brod v njegovi družini več generacij. Potnike, živino in tovor je čez Muro prevažal vse do leta 1976, dokler niso zgradili mosta. Tisti brod je bil v celoti iz lesa in ga je kasneje odnesla velika voda.

Pred leti pa se je spet pokazala možnost za nakup broda in tako so 2009 spet začeli brodariti, sam brod pa tako že enajst let povezuje Gornjo Bistrico in Moto. Tudi njegov sin, Jože Pozderec, opravlja brod in tako nadaljuje očetovo delo.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.