https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pomoč Karitasa ob ponovni razglasitvi epidemije

01.11.2020 ob 0:00  

Karitas je ob ponovni razglasitvi epidemije, na osnovi izkušenj iz prvega vala, ustrezno prilagodila razdeljevanje materialne pomoči za 95.000 prejemnikov, ki ves čas poteka nemoteno s predhodno najavo in posamičnim prevzemom pomoči.

 

Prav v teh dneh je na voljo tretja dobava hrane iz Sklada za Evropsko pomoč najbolj ogroženim v obsegu 850 ton. Prilagojeno poteka tudi razdeljevanje obrokov brezdomcem, uporabnikom ljudskih kuhinj in prejemnikom donirane hrane. Lokalne Karitas po svojih močeh sodelujejo tudi s Civilno zaščito. Po posameznih območjih so zopet aktivirane telefonske linije za psihosocialno pomoč ter spletne prijave prostovoljcev, ki bi želeli sodelovati pri družabništvu s starejšimi na daljavo, pri razdeljevanju pomoči ali kot prostovoljci v domovih za starejše.

Epidemija lahko predstavlja veliko stisko

Od vnovične razglasitve epidemije so na Karitas prilagodili izvajanje rednih dejavnosti tako, da zagotavljajo varnost prostovoljcev in ljudi, ki pridejo po pomoč. Razdelitev hrane, higienskih pripomočkov in ostale redne dejavnosti potekajo nemoteno, se pa prejemniki po telefonu predhodno naročijo na prevzem in nato prihajajo posamično. Prav tako je Karitas odprla telefonske številke za psihosocialno pomoč, ki je ena izmed pomembnejših komponent pomoči ob ponovno razglašeni epidemiji.

Iščejo se tudi novi prostovoljci 

Na spletni stani Slovenske karitas so ponovno odprte prijave za opravljanje prostovoljskega dela v okviru odziva na covid-19. Pri tem se novi prostovoljci lahko prijavijo v treh sklopih; delitev hrane in ostala logistična podpora, sodelovanje v akciji Povezani preko telefona, pomoč v domovih za starejše.

Vsi prostovoljci bodo pred opravljanjem prostovoljnega dela deležni krajšega usposabljanja preko spleta, na katerem bodo prejeli informacije o tem kaj bo njihova naloga, kako odreagirati v neprijetnih situacijah, primere dobrih praks in navodila za varno opravljanje prostovoljnega dela.

Vsi, ki bi želeli podpreti redno in izredno pomoč Karitas lahko to storijo v sklopu dobrodelne akcije POMAGAJMO PREŽIVETI IN ŽIVETI. Sredstva zbrana v letošnji akciji, so namenjena tudi družinam, posameznikom in starejšim, ki so se znašli v materialni stiski zaradi epidemije ali njenih posledic.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.11.2020 ob 12:37 G. O. S. T. gost

      Komu pa je vtj državi to sploh briga gdo se zato zanima bedak nesposoben vladni JJ, Kacina Počivauška Hojseka Horvata Tunijna itd. Jebe se njim za reveže glavno ka si oni zdaj žepe polnijo in kadrujejo še z bolj nesposobni mi ljudmi na položaje. Kajti tako bo še večja zmeda in revščina ker ti nesposobni ljudje ne bodo opravljali dela in reševali probleme državljanov kere bi njim po mogli iz revščine. Samo zakaj bi pa nekaj delal če pa mi imamo za druge pa nas boli k,,, itak so glupi narod.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.11.2020 ob 13:09 gost

      Komu je mar vtej državi za revne. Kajti reven ni kriv zato ampak so krive vse dosedanje vlade. Prva pa je to začela Peterletova vlada kera ni zaprla nobenega tajkuna nobenega nesposobnega direktorja keri so zapirali fabrike in delavce na cesto pošiljal. Vse kar je bilo vrednega je vrnila cerkvi kera je v zgodovini človeštva največ po kradla po celem svetu najbolj je povezana z mafijo svetovno največjimi zlikovci sveta čez njihovo banko vatikanski se opere največ krvavega denarja itd. Taki so krivi za revščino ne samo pri nas ampak na celem svetu. Kao mi pomagamo humanitarno samo vse gre k nam..saj reveži so itak glupi narod keri nič ne razume. S

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.11.2020 ob 14:49 gost

      Ne jezi se -" zjutraj na samega sebe - popoldne pa na celi svet."

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.11.2020 ob 15:16 TUNI gost

      ZAKAJ KARITAS DA??? Pa naj levoroke organizacije(KI JIH NI) dajo nekomu ,kak so močne v jeziku. Tej pa samo šimfajo pa ogrzavlejo, rejsan so rejveži v glavah!

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2020 ob 18:58 gostitelj gost

        ZAKAJ V JUGOSLAVIJI NISMO RABILI TAKIH ORGANIZACIJ??? Res težko vprašanje, rabili bi raziskovalno komisijo, parlamentarni odbor, itd. in ne bi prišli do odgovora !?

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.11.2020 ob 20:47 gost

      gost 13:09 ne seri Peterletova vlada je bila na oblasti 6 mesecev te so pa prišli rdečuharji in POKRADLI vse ama VSE.Zdaj pa pizdijo ker niso več pri koritu.Serete tu nekateri tak da je joj .Nimate pa pojma. Kdor je imel pokojnino manjšo od 600E je dobil 300E intd............... Če bi bili na oblasti rdečuharji nebi doboli niti kola da bi se z njim tresnoli po glavi.BENCIN samo poglejte že cel čas vladanja JJ je 1l bencina 1E.Če bi bila rdeča vlad bi bila cena 1l bencina minimalno 2E.Tak da ne serite o polnjenju žepov.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2020 ob 21:17 gost

        Zate sem prepričan, da nimaš končane niti posebne šole. Peterletova vlada je bila na oblasti dve leti!!!! Sprejela je za Slovenijo in njene državljane najbolj pogubne zakone. Vatikanu je Peterletova vlada podarila 12 % slovenske zemlje z gozdovi, jezeri, zgradbami, stavbami vred. 90 % družbenih stanovanj je razprodala po 10 - 15 % vrednosti teh stanovanj. Kaj si s pokojninami hotel povedati, veš samo ti. Jaz vem, da je v Jugoslaviji bila pokojnina za polno delovno dobo 85 % plače, leta 2012 po Ropovem zakonu ZPIZ - 1 še 79 % plače, leta 2013 pa po Janševem zakonu ZPIZ - 2 samo še 57 % plače. To so dokazana dejstva, ki so vsak trenutek dosegljiva na Googlu. Da je desna Janševa vlada napravila tajkune, bančno luknjo, v štirih letih zadolžila Slovenijo za 21 milijard evrov, ZUJF, ZPIZ - 2, ....................... so pa tudi vseskozi dokazljiva dejstva, ki jih kdajkoli lahko preveriš na Googlu. Smotan si do amena. Smrdiš, smrdiš, smrdiš desnuhar ostriženi.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.11.2020 ob 8:13 G. O. S. T. gost

      ,,, gost,,, 20.47,,,hlapec puklastuga diktatura ti nimaš pojma gdaj je bil gdo na vladi. Ker verjetno po tvojem komentarju nisi nikoli trezen. Zato pa si zatreskani v izmeček kot je tvoj vodja keri drugo Neve kot tvitati in sramoto delati Slovencem po svetu. Pred javno si pa ne upa zato pa uporabi vas pijance da namesto njega skandirate bolan prizadete žaljivke. On pa vas iz ozadja opazuje in se z vas bedakov smeji kako ste mu vdani za en golaž in en deci bedaki ponižni.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.