https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Preminil je Rudi Ringbauer

03.11.2020 ob 15:00  

Umrl je Prekmurec, Rudi Ringbauer, zaslužni občan Mestne občine Ptuj. Bil je pisatelj, pisec aforizmov, odličen plavalec, pevec, ključavničar, strojnik, učitelj, svoje življenjsko poslanstvo pa je našel v pravu.


Rudi Ringbauer je bil rojen 19. februar 1931 v Murski Soboti. Po poklicu je bil pravnik in je živel na Ptuju. Leta 1968 je po navedbah spletnega leksikona Spodnjepodravci, bil izvoljen za sodnika na Ptuju, kjer je, razen s kratko prekinitvijo dveh let, ko je bil profesor na ptujski srednji ekonomski šoli, delal vse do svoje upokojitve leta 1991.

Znan je bil kot glasbenik in pisec aforizmov. Je avtor več kot 2500 aforizmov. Leta 2011 je izdal zbirko razmišljanj Moj prepir z Bogom.

V samozaložbi je izdal štiri knjige aforizmov: Božje resnice (1993), Preproste resnice (2000), Gole resnice (2003) in Popolne resnice (2014).

 

Del svoje bogate likovne zbirke je podaril Pokrajinskemu muzeju Ptuj – Ormož, kasneje tudi Krajinskemu parku Goričko in Galeriji mesta Ptuj .   

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2020 ob 15:38 Čergoli gost

      Odnesel ga je Karči virus.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2020 ob 1:28 Franc Canada gost

      Moje sozalje on je bil moj ucitelj ( 1960 )v Murski Soboti (strojno Kljucavnirski razzredu.On je bil eden od najbolsih uciteljev.Zau mi je za njega esce idnok

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.