https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kmalu vselitev starejših v nove bivalne enote

10.11.2020 ob 6:05  

V murskosoboškem Ivanocijevem naselju 7 je na voljo šest bivalnih enot za starejše, od tega štiri enote za enega uporabnika in dve za dva uporabnika.

Javni stanovanjski sklad MO Murska Sobota je avgusta objavila Javni razpis za dodelitev bivalnih enot v najem za starejše. V Ivanocijevem naselju je tako na voljo šest bivalnih enot za starejše, od tega so štiri enote namenjene za enega uporabnika in dve enoti za dva uporabnika. Namenjene so osebam starejšim od 65 let, ki so popolnoma samostojni, tako v zdravstvenem, ekonomskem in psihofizičnem smislu in ne potrebujejo institucionalnega varstva.

Gabi Flisar, direktorica Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota, projekt opisuje, kot: "način bivanja je podoben načinu bivanja doma, v družini. Vsak posameznik je aktivni član skupnosti. Vsakemu uporabniku v bivalni skupnosti je zagotovljena zasebnost, vsak ima lastno sobo s kopalnico, imajo pa tudi skupne prostore. S tem imajo starejši občutek varnosti in manjše finančne stroške. Izognejo se osamljenosti, kar je eden pomembnih vzrokov bolezni," dodaja še, da "sobivanje omogoča sodobno, varno in manj drago življenje v skupnosti, ki temelji na dobrih medsebojnih odnosih in pripravljenosti medsebojne pomoči".

Smisel projekta je izboljšati življenjsko okolje

Ureditev bivalnih skupnosti spada v okvir projekta Bivalne skupnosti za ranljive skupine. MO Murska Sobota si je že v času priprave Trajnostne urbane strategije v letu 2016 zadala cilj, izboljšati življenjsko okolje za življenje in bivanje prebivalcev. Iz strategije tudi izhaja, da mora mesto v prihodnje storiti več na področju dostopnosti za socialno izključene, ranljive družbene skupine, kot so mladi, starejši, gibalno ovirani, invalidi in prebivalci z nizkimi dohodki. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020.

Neprofitna stanovanja za mlade in mlade družine

»S projekti prenove lahko dosegamo različne rezultate, med katerimi so najpomembnejši zagotavljanje bivalnih površin brez novih posegov v prostor, oživljanje degradiranih območij, zagotavljanje varčne rabe energije ter povečevanje energetske učinkovitosti stanovanjskega fonda,« pravi direktorica Gabi Flisar in nadaljuje, da pri ureditvi stanovanj in pri prenovi stanovanjskih stavb pridobijo poleg stanovanj in pripadajočih kletnih prostorov tudi zunanje zelene površine, namenjene ureditvi vrta ali postavitvi igral za otroke, da bodo prosti čas lahko kakovostno preživljali v naravnem okolju.

*Vir: MO Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2020 ob 7:57 gost

      Zelo nepraktično za starejše ljudi. Verjetno je kakšen prijatelj dobro zaslužil, ko je za velik denar prodal staro hišo. Za tak denar bi se dalo napraviti veliko bolj pametnega in praktičnega. Koliko je že šlo za ono staro hišo v Bakovcih? 900.000 evrov?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2020 ob 15:21 DF gost

      To hišo lekar prenavljajo dvej leti če nej duže

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2020 ob 8:23 Petek gost

      Neverjetni ste. Kot vedno takoj popluvate vsako stvar, ki se dogaja z dobrim namenom. Tak ste kak tisti starčki v Mupet Show ka samo šinfajo, napravijo pa nič. Nič van je nej dobro, vi nevzgojeni polpismeni zagrenjenci.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2020 ob 9:30 gost

        Težava je v tebi, ki ne ločiš med dobrim, koristnim in na drugi strani okoriščanjem posameznikom z občinskim denarjem.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.11.2020 ob 7:35 Amalija gost

      Se je ene hisa na prodaj v Bakovci ce jo rebate ali, parcelo Partizanska9

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.