https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Od kleti do kleti letos v posebni izvedbi

09.11.2020 ob 0:00  

Martinovo je v Dolini pri Lendavi prav poseben praznik, saj Turistično društvo Dolina že 10 let organizira vse bolj priljubljen Martinov pohod od kleti do kleti, ki ga obišče vedno več obiskovalcev iz Slovenije in sosednjih držav. Za letos so vam pripravili novost, da ob prazniku vina ne boste ostali brez odlične dolinske kapljice.


TD Dolina tako vsako leto k sodelovanju povabi lokalne vinogradnike iz Doline, ki jih pohodniki obiščejo med pohodom. Udeleženci z unikatnimi degustacijskimi kozarci pokušajo mlada vina pri vinskih kleteh, medtem ko vinogradniki skupaj z gospodinjami pripravijo domače dobrote, ki jih ponudijo pohodnikom.

V petek, 6. novembra bi se odvil jubilejni 10. Martinov pohod od kleti do kleti po dolinskih gričih. Žal zaradi epidemioloških razmer v državi in po svetu dogodka ne bodo mogli izvesti v takšni obliki, kot so načrtovali. Čeprav pohoda ne bo, so ljubiteljem vin degustacijo vin kljub temu omogočili.

Pet vinogradnikov iz Doline pri Lendavi je pripravilo posebno polnitev svojih vin, ki smo jih skupaj z unikatnimi degustacijskimi kozarci zapakirali v lične darilne embalaže.

Vsi, ki bi radi ob Martinovem popili kozarček vina ali dva, si lahko svoj poseben Martinov paket naročite domov ali prevzamete osebno v trgovini Dolinčanka v Dolini.

Naročila sprejemajo na td.dolina@gmail.com, po telefonu na 040 250 636 (Monika) ali osebno v trgovini Dolinčanka (med tednom med 7.00 in 15.00, v soboto med 7.00 in 12.00).
Cena Martinovega paketa, ki vključuje 2 steklenici vina 0,25l ter unikatni degustacijski kozarec znaša 9 eurov.

Tokrat bodo vina poskusili doma, a upajo, da se bodo naslednje leto lahko skupaj podali na jubilejni 10. Martinov pohod »od kleti do kleti«.

Med vsemi, ki boste na družbenem omrežju Facebook do 14. novembra delili svojo fotografijo z paketom in dodali #od kleti do kleti, bo njihova komisija izbrala 3 najlepše, najbolj inovativne fotografije, avtorji pa bodo prejeli posebno darilo. 

*Foto: TD Dolina

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.