https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poslovil se je priljubljeni hrvaški pevec Kićo Slabinac

13.11.2020 ob 10:32  

Kot poročajo hrvaški mediji, je danes v bolnišnici v Zagrebu umrl znani hrvaški glasbenik Krunoslav Slabinac – Kićo, ki se je več mesecev zdravil zaradi srčno-žilnih bolezni. Lani je Slabinac obeležil 50. obletnico svoje glasbene kariere.

 

Pevec je umrl danes nekaj pred 7. uro, so potrdili v zagrebškem KBC za Večernji list. Kot navajajo v časniku, je Slabinac prestal rutinsko operacijo srca, a okrevanje ni potekalo tako, kot so pričakovali, saj se rana na prsih ni celila. Sledili sta še dve operaciji, kar pa je bilo očitno preveč za njegov organizem in so ga morali dati v umetno komo.

Slabinac je bil rojen marca 1944 v Osijeku, že v osnovni šoli pa je igral tamburico, ki jo je kasneje nadomestil z električno kitaro in prve glasbene uspehe dosegel z rokovsko skupino Dinamiti, ki jo je ustanovil leta 1964. Sledila je samostojna kariera, med katero je na začetku prepeval uspešnice Toma Jonesa in Elvisa Presleyja, potem se je v 70. letih prejšnjega stoletja bolj posvečal slavonski narodni glasbi. Na svoji več kot polstoletni glasbeni poti je tako pel različne žanre, od rocka do slavonskih ljudskih pesmi, znanih kot bećarac, poroča STA.

Sodeloval je s številnimi hrvaškimi avtorji, med njimi so Arsen Dedić, Zdenko Runjić, Đorđe Novković in Drago Britvić. Bil je tudi saborski poslanec HDZ. Zmagal je na splitskem in opatijskem festivalu zabavne glasbe v letih 1969 in 1970, leta 1971 je nastopil tudi kot jugoslovanski predstavnik na tekmovanju za pesem Evrovizije.

Iz teh časov so znane njegove uspešnice Zbog jedne divne crne žene, Tri slatke riječi, Plavuša, Pokloni mi jedan dan in Više nećeš biti moja, ljubitelji slavonskih ljudskih pesmi pa imajo radi Kićove uspešnice Kad čujem tambure, Vesela je šokadija, Seoska sam lola, Inati se Slavonijo, Hej bećari in druge.

*Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2020 ob 11:37 Čergoli gost

      Legenda!!!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2020 ob 11:46 AAAAAAAAAAA gost

      Pravi zabavljač kakšen filing je napravo tou sakši nemre. R.i.p.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2020 ob 18:59 gost gost

      Že več takših legend je odišlo, pa o vseh niste pisali. On je prosperiral v bivši državi,. ko so bili vsi iz takratne hrvaške glasbe pri nas forsirani. In to se pozna še danes.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.11.2020 ob 13:59 AAAAAAAAAAA gost

        Gost Kičo je biu takšen pevec kak ga Slovenija še do zdaj nej mejla pa trenutno niti nema. Nema veze Hrvat ali Slovenec, un je biu pevec z glason pa stason kak bi včasih pravli.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.11.2020 ob 20:03 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pa kaj jočete za ustašijo,je pač prišel čas peté vküper tresnuti.Tak je.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.11.2020 ob 20:08 Daniel Roughley gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.11.2020 ob 20:25 gost

      en hrček meje,pa ka zaj

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.11.2020 ob 21:27 Dominko gost

      Umrl hrvaški pevec, Prekmurci jočejo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.11.2020 ob 8:36 kilonja gost

      Debeli umire od tuge, nemojte mu više takve jake novosti slati na pomurac.com . Nije fer, debeli je ipak več strašno mentalno motena osoba a vi ga još sa ovakvim informacijama ko što je ova, gazite po onom malo mozga što mu je ostalo u glavi.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.11.2020 ob 8:40 kilonja gost

      Včeraj zvečer dobil potrditev govoric, ženo od DEBELEGA je jeb.al šiptar, bratranec od Pajdoja, ki sliči či ga pod pravim kotom pogledneš pa ob pravi svetlobi, na JJ . Evo, zaj znamo zakoj je DEBELI obsednut z JJ . Žena ga napustila zavolo šiptara šteri liči na Janšu, pa dobro ka si sploj še živ DEBELO tele.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.