https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Knjižnice ob zaostritvi ukrepov ostajajo odprte

16.11.2020 ob 12:50  

Z današnjim dnem se začenja Teden splošnih knjižnic, ki ga bo v petek sklenil Dan splošnih knjižnic. Teden splošnih knjižnic je letos zaznamovan z epidemijo covida-19. Ob novih vladnih ukrepih knjižnice ostajajo odprte.

V času epidemije knjižnice svojim uporabnikom ponujajo spletne storitve preko različnih digitalnih platform, kot so video vsebine, izobraževanja in predavanja po spletu, povezovanja z drugimi organizacijami v lokalnih skupnostih z namenom obogatitve digitalnih vsebin za uporabnike ter izposojo e-knjig.

Še vedno pa knjižnice izposojajo tudi fizične knjige, ki so kljub bogati digitalni ponudbi visoko na lestvici zaželenih knjižničnih storitev. Ravno zato se knjižničarji v času epidemije trudijo za čim večjo dostopnost tega gradiva, ob varni izposoji v knjižnici tudi s pošiljanjem po pošti ali pa ga uporabnikom dostavljajo na kak drug način.

Knjižnice po vsej Sloveniji se z ovirami zaradi epidemije spopadajo vsaka na svoj način. Nekatere, večje knjižnice, omogočajo vstop v prostore in dostop do knjižnih polic, čeprav slednje po mnenju NIJZ ni najbolj priporočljivo, druge imajo organizirano izposojo za pultom, zlasti manjše pa brezstično izposojo knjig, je za STA pojasnila predsednica Združenja splošnih knjižnic Vesna Horžen.

Knjižnice so prisotne v 274 krajih po Sloveniji ter s 13 bibliobusi na več kot 700 postajališčih dostopajo do oddaljenih uporabnikov. V Pomurju imamo štiri splošne knjižnice, to so Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, Knjižnica-kulturni center Lendava, Splošna knjižnica Ljutomer ter Javni zavod knjižnica Gornja Radgona. Kako obratujejo v času epidemije najdete v prispevku tukaj in pa na njihovih spletnih straneh.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2020 ob 14:39 Tone gost

      Bedaki, te se pa naj tak vsi okuzijo kak v Lotmerki, ki so vsi betezni pozitivni na Covid, razen ove sefice, ta pa tak nic ne dela in nemre se gi okuziti

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2020 ob 14:51 Feri gost

      V soboski pa se nedo, tam domobranci vladajo

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2020 ob 15:32 Simona gost

      Ja res je v Ljutomeru so žal vsi pozitivni, tudi če so pred tem poslovali brez kontakta, očitno so knjige tudi vir pd kod bi okužba lahko prišla., nesmiselno je da so lahko odprte. Bomo že počakali

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.11.2020 ob 16:05 gost

      Dobro ka so odprte ker vsi hlapci Janeza groznuga si morajo sposoditi bonton. Zdaj imajo zlati čas za prebiranje tega strokovnega dela. Mogoče pa le ugotovijo da ne podpirajo pravega drekaša JJ tviteraša.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.11.2020 ob 16:38 Vanek gost

      Kak se je pojavila 1.okuzba, bi jo mogli ze zaprejti, nej pa ka sou se mogli delati, da so zaj vsi kuzni. Alo bedoki meni je tou jasno

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.11.2020 ob 16:57 Zane Weatherburn gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno deI0 na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabI 11 tisoč in dela prIbIIžno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusII. PotencIaI s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.11.2020 ob 20:09 gost

      V soboški knjižnici jih je že tak pol okuženih

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.