https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Univerza v Mariboru murskosoboški bolnišnici podarila 30 celoobraznih zaščitnih mask

19.11.2020 ob 14:20  

Univerza v Mariboru je Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila 30 zaščitnih mask za zdravstveno osebje. Rektor prof. dr. Zdravko Kačič se je direktorju bolnišnice Bojanu Korošcu zahvalil za požrtvovalno delo vseh zaposlenih v bolnišnici in dodal, da Univerza v Mariboru z veseljem pomaga po svojih najboljših močeh, so sporočili iz bolnišnice.

 

Prorektor prof. dr. Miralem Hadžiselimović je poudaril, da so celoobrazne maske uporabne predvsem za ambulantno delo in da gre za pilotne izdelke obsežnejšega razvoja opreme, ki poteka na Univerzi v Mariboru. Poleg celoobraznih mask, razvijajo tudi zaščitno opremo na najvišji tehnološki ravni, primerno za uporabo v najbolj zahtevnih okoliščinah.

Rektor in prorektor sta vesela tudi pripravljenosti za sodelovanje strokovnjakov iz Splošne bolnišnice Murska Sobota ob koordinaciji prof. dr. Mitje Lanščaka, kar bo, kot sta poudarila, vodilo do še uspešnejšega razvoja in izboljšav opreme, so sporočili iz bolnišnice.

Ob tej priložnosti je prof. dr. Mitja Slavinec, dekan Fakultete za naravoslovje in matematiko, povedal: »Veseli me, da Univerza v Mariboru ostaja navzoča v Pomurju in to aktivno krepi na tako dobrodelen način, z donacijo zaščitne opreme. Zahvaljujem se rektorju prof. dr. Zdravku Kačiču, da je prepoznal izjemno obremenjenost soboške bolnišnice, kjer je trenutno največ okuženih v Sloveniji, prav tako prorektorju prof. dr. Miralemu Hadžiselimoviću za njegove napore pri razvoju zaščitnih mask.«

Tudi Podjetje Roto Slovenija je ob tej priložnosti Splošni bolnišnici Murska Sobota podarilo 48 zaščitnih vizirjev. Kot so še zapisali, se vodstvo bolnišnice za donacijo najlepše zahvaljuje.

Foto: Splošna bolnišnica Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2020 ob 14:41 gost

      Trill portal. Vsak dan ste nižje.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2020 ob 14:41 ZNANJE gost

      BRAVO!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2020 ob 14:54 Lachlan Burdett gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisoč in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2020 ob 15:58 Štef gost

      Ti si eno velko budalo s temi zaslužki zgleda ka to z dneva v dan prepišavleš, sigurno vlečeš socialno

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.11.2020 ob 9:58 To je to gost

      Te maske za tauhanje prodajajo i trgovini decathlon ze od poletja!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.