https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Zbrana sredstva bodo namenjena družinam v stiski

24.11.2020 ob 12:00  

Začenja se letošnji Teden Karitas, tokrat z geslom Slišim te. Geslo vabi k poslušanju, sočutju, dobroti in solidarnosti z ljudmi v stiski. Zato bo v sredo zvečer potekal jubilejni 30. dobrodelni koncert Klic dobrote z neposrednim prenosom iz Studia 1 RTV Slovenija. Zbrana sredstva bodo namenjena družinam v stiski.

Z letošnjim Tednom karitas, ki se bo zaključil v nedeljo, bo obeležena kar 30-letnica delovanja Karitasa v Sloveniji. Kot je za STA povedal generalni tajnik Slovenske Karitas Peter Tomažič, začetki delovanja Karitasa segajo na lokalno raven v Celje, kjer je bil v pomoč prizadetim v poplavah organiziran tudi prvi koncert Klic dobrote. Delo se je nadaljevalo z begunci, ki so takrat prišli k nam iz Hrvaške in BiH.

Naslednja večja prelomnica v delovanju Karitasa so bile slabe gospodarske razmere in brezposelnost v 90. letih prejšnjega stoletja. Zadnjih pet let skušajo pomagati tudi brezdomcem, odvisnikom in ženskam v stiski. V času epidemije s korona virusom bodo največjo pozornost namenili starejšim in družinam v stiski. Ob tej priložnosti se bodo zahvalili kar 11.000 prostovoljcem, ki v 465 župnijskih Karitas podružnicah vsako leto opravijo za ljudi v stiski preko pol milijona prostovoljnih ur.

"Letošnji Teden karitas bo predvsem deloven. Naša naloga je poskrbeti za 98.000 prejemnikov materialne pomoči, ki jim redno pomagamo predvsem v hrani," je napovedal generalni tajnik Slovenske Karitas Peter Tomažič za STA.

 Letos zaradi situacije s korona virusom odpadejo vsa tradicionalna srečanja, koncerti in dnevi odprtih vrat po Sloveniji. Odvil pa se bo dobrodelni koncert Klic dobrote, tokrat iz Celja, natančneje dvorane Golovec.


Koncert Klic dobrote lahko spremljate v sredo ob 20.00 uri z neposrednim prenosom na TV Slovenija in po radiu Slovenija in Radio Ognjišče.

Zbrana sredstva bodo tudi letos namenili 20.000 družinam v stiski, ki na Karitasu prejemajo pomoč v obliki hrane, plačila položnic, plačila ogrevanja in higienskih pripomočkov. Lani je bilo v okviru koncerta Klic dobrote zbranih 152.000 evrov, sredstva so se naknadno še zbirala do konca leta.

Foto: Pixabay (Fotografije so simbolične

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2020 ob 16:15 gost

      Spet ljudje naj zbirajo denar. Vlada Janez grozni inTunin pa bosta od socialne države denar trošila za orožje kroga mij niti ne rabimo. De pa to orožje šlo na mednarodne misije kje du se vsi drigi igrali in se šli neke namišljene misije. Namesto da bi pomagali svojim ubogim državljanom keri so ubogi ravno zaradi vseh vlad levih in desnih. Kere so nas vodile 30 let v potop.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.