https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Domu starejših Lendava 10, v Lukavcih 21 novih okužb

23.11.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali direktorica Centra slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka Silva Košnjek, izredni profesor dr. Robert Masten iz Oddelka za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

Skupaj je bilo v domovih za starejših včeraj 53 novo okuženih stanovalcev, pri zaposlenih je bilo 26 novih okužb. Število trenutno aktivnih okuženih oskrbovancev znaša tako že 2531 in 948 aktivno okuženih zaposlenih.

"Največji porast v DSO Kočevje, v Domu starejših Lendava 10, Lukavci 21 novih okužb," je dejal Kacin.

Pozitivne novice prihajajo iz treh domov. "Iz Doma starejših občanov Podbrdo, posebna enota Petrovo Brdo, poročajo o 73 ozdravljenih stanovalcih. Iz DSO Nova Gorica poročajo o 39 ozdravljenih stanovalcih, in iz DSO Grosuplje o 11 ozdravljenih stanovalcih," je še dejal Kacin.

Direktorica Centra slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka Silva Košnjek je dejala, da so v prvem valu bili zelo uspešen, kajti niso imeli nobenega covid-19 pozitivnega stanovalca. "V drugem valu pa smo od 28. septembra dalje, ko se je pojavila prva okužba v našem centru," je dejala. 

"Trenutno je v rdeči coni 24 stanovalcev. Do sedaj je bilo okuženih 46 zaposlenih, od tega se je 31 že vrnilo na delo. Tudi več kot polovica od 85 vseh obolelih stanovalcev se je že vrnilo v belo cono oz. v naš center," pove Košnjekova.

* Naslovna fotografija: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2020 ob 18:11 gost gost

      Ne gledan te bedne jajojove konference.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.