https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bodi zvezda, pomisli na druge in ne meči petard

26.12.2020 ob 13:00  

Projekt "Bodi zvezda, ne meči petard" že vrsto let uspešno vodi Slovenska policija. Projekt je namenjen preprečevanju uporabe pirotehnike in ozaveščanju, predvsem mlajše populacije, o nevarnostih uporabe teh izdelkov.


Letošnji december je nekoliko drugačen, kot smo ga vajeni iz preteklih let. Središča mest so zaradi epidemije covida-19 prazna, ni prireditev niti množičnih druženj. Da bi si vseeno pričarali nekaj prazničnega vzdušja, se bodo nekateri morda zatekli tudi k uporabi pirotehnike. Od 19. do 31. decembra je fizičnim osebam dovoljena prodaja ognjemetnih izdelkov F1. kategorije, katerih glavni učinek je pok, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja.

Ob tem zdravniki, gasilci in policisti pozivajo k varni in premišljeni uporabi pirotehničnih izdelkov. Pomislite na svojo varnost, a tudi na druge, ki se jim pirotehnika ne zdi zabavna, jih spravlja v stres ali celo ogroža.

Če že uporabljate pirotehniko, kupujte le originalne izdelke, uporabljajte pa jih varno in skladno z navodili proizvajalca.

Policisti PU Murska Sobota so v času od 1. decembra 2019 do 10. januarja 2020 od občanov prejeli skupaj 27 (17) prijav v zvezi uporabe pirotehničnih izdelkov. Policisti so ugotovili različne kršitve določil ZEPI, v nekaterih primerih pa je šlo za dovoljeno uporabo. Zoper kršitelje je bil uveden 1 hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, podani so bili 4 obdolžilni predlogi zoper mladoletnike. Opravljena je bila ena hišna preiskava, kjer je bilo skupaj zaseženih 211 prepovedanih petard. Skupaj je bilo v navedenem obdobju zaseženih 290 (125) kosov prepovedanih petard.

Fotografije so simbolične

V času do sedaj v letu 2020 so policisti prejeli 4 (6) prijave v zvezi z uporabo pirotehničnih izdelkov. Vendar ob prihodu policistov na kraj se v teh primerih ni dalo izslediti storilcev, nekateri prijavitelji pa niso znali povedati, od kod prihajajo poki.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2020 ob 18:43 gostitelj gost

      Bodi zvezda, pomisli na druge in ne meči petard, dovoljene so le molotovke in to na lastno odgovornost !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.12.2020 ob 19:15 gost gost

      Ge jih pa naj kupim, če je ta pokvarjena vlada, ki za mene ne obstaja vse zaprla, samo, ka ne bi bili protesti. Če so zdaj s ten zadovoljni, so res siromaštvo. Vladati s tem, da ustrahuješ je fašizem.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.12.2020 ob 19:45 antipista gost

      za tebej obstaja edino saki mesec socialna pomoč

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.12.2020 ob 19:45 gost

      bodi zvezda in zakuri KRES ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.12.2020 ob 14:20 novinec gost

      a ni tako letos da je vse to prepovedano? sicer pa naj mečejo in naj jim odleti tudi roka, zaradi mene tudi glava. zaslužijo si taki.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.12.2020 ob 14:22 abrakadabra gost

      policija nič to ne vodi uspešno če so vsako leto kršitve in posledice. kaj lažejo! marš jih dat na sodišče da s takimi infoji zavajajo narod.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.