https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Praznične lučke ne bodo zažarele v vseh mestih

27.11.2020 ob 11:00  

Danes bodo prva mesta po Sloveniji prižgala tradicionalno praznično okrasitev. Kako so se odločila pomurska mesta, pa v spodnjem prispevku.


Med mesti, ki bodo že danes zasvetila v soju prazničnih luči, je prestolnica Ljubljana, tradicionalne prireditve z odštevanjem pa letos ne bo. Avtor letošnje okrasitve je Urban Modic. Če se bodo epidemiološke razmere umirile, na občini v Ljubljani še načrtujejo praznični sejem. Če ga bodo lahko izpeljali, bodo ponudnikom omogočili 75-odstotni popust pri najemu praznične hiške, so obljubili v Turizmu Ljubljana. Letos pa se ne veselite koncertov na prostem in Miklavževega sprevoda ter sejma, ker jih ne bo. 

Foto: visitljubljane.com

V Mariboru bo za praznično okrasitev poskrbel Narodni dom Maribor, kjer bodo že danes zasijale skulpture programa Vilinskega mesta. Znašli so se tudi glede koncertnega dogajanja, saj ga niso odpovedali, udeležili pa se ga bomo lahko vsi - preko spleta. Prižig mestne osvetljave Maribora, bo predvidoma 3. decembra, ko naj bi oživelo tudi osrednje prizorišče prazničnega Maribora, na nedavno prenovljenem Glavnem trgu. Tam še vedno načrtujejo božično-novoletno tržnico z darilnim programom.

Kako pa bo v Pomurju?

Iz Občine Gornja Radgona so sporočili, da v letošnjem decembru mesto ne bo zažarelo v prazničnih lučkah niti ne načrtujejo silvestrovanja z ognjemetom na prostem. Simbolično bo okrašena le ena smrečica v rondoju pri meji v mestu Gornja Radgona. Iz občine sporočajo še, da bodo vsa sredstva iz proračuna, ki so jih namenili za letošnjo novoletno okrasitev, namenili v dobrodelne namene. Kam oziroma komu bodo sredstva namenjena, še ni znano, bodo pa javnost o svoji odločitvi seznanili. Verjamejo, da bo odločitev podprta in razumljena tudi s strani občanov.

Na gornjeradgonski občini ne pričakujajo, da bo v letošnjem letu še mogoče izvesti katero izmed načrtovanih prireditev, saj razmere in ukrepi tega ne bodo omogočali. Kljub temu še razmišljajo o organizaciji adventnih stojnic na trgu v Gornji Radgoni, vendar v okrnjeni obliki in vsebini. Tudi te bodo izvedli samo v primeru, da se razmere izboljšajo in ukrepi sprostijo.  

Foto: Murska Sobota-arhiv pomurec.com

V Ljutomeru so v tem tednu začeli postavljati novoletno okrasitev. Predviden prižig lučk bo konec prihodnjega tedna.

Miklavževega sejma ne bo

Ker so v Prekmurju zadnji tedni epidemiološko najbolj prizadeti, so se v Murski Soboti odločili, da Miklavževega sejma letos zagotovo ne bo. Za ostale prireditve se bodo odločili v decembru, vendar jih še niso odpovedali, končna odločitev bo tako odvisna od razmer in vladnih ukrepov. 

Več o tem, kako bo Murska Sobota zasijala v soju tisočih luči in lebdečih balonov, najdete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2020 ob 13:45 Ju gost

      Jevšek bo sigurno spet pel za Silvestrovo na trgu če bo epidemija padla miklaževeg a sejma letos ne bo do se že ve saj Janša Kacin Krek beovička in ostali so rekli miklaževega sejma odpovedati ostalo bo postopoma 7 14 in zopet 7 itd

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2020 ob 13:57 gost

      Zadnji čas, da nekdo omeji to brezpotrebno zapravljanje občinskega denarja za veselice izbrancev. Naj se raje ta denar da družinam, ki živijo v revščini. Ravno tako za pijanice podjetij, kjer so se vodilni napili kot krave in povzročali prometne nesreče, naj ta denar dobijo zaposleni.

      30 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.11.2020 ob 9:44 gost

        AAAAAAAAAAA, na Fazaneriji imaš štiri reflektorje, za katere je šlo več kot pol milijona evrov občinskega denarja. Za Silvestrovo si jih z Jevškom prižgita pa od njimi pijta in popevajta. Nesnaga občinska, nismo mi v Las Vegasu.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2020 ob 15:24 gost

      Božižička tudi nebo ker ima psihične težave. Zaradi intervjuja na katerega ni vedel odgovoriti na nobeno vprašanje. Zato pa je v težavah ker otroci ponavadi več vprašajo kot odrasli. Njegovi palčki pa mu ne morejo tudi pomagati ker so že vse pomirjevala raztalali vladi me sposobni ni stroki kero vodi sam,,, božiček Krek,,,,

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2020 ob 16:03 Sean Yarnold gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.11.2020 ob 16:55 Vojko gost

      Božiča letos ne bo ker upanja na bokšo prihodnost več ni.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.11.2020 ob 16:59 Hungaris gost

      Jevšek,pravilno si se odločil,nekaj sredstev si prišparaj za sebe,prihaja Corona 20 in boš jih še kako potreboval.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.11.2020 ob 20:00 Cx3 gost

      Nič nebo Miklavž Božiček in Dedek mraz nimajo še dovolilnic.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.11.2020 ob 13:10 Mura gost

      bo silvestrovanje na prostem gdo ve Jevšek in in njegova desna roka perhavceva računajo na to da bo do takrat epidemija koruna upadla v soboti in bo organizirali silvestrovanje in bo januarja v Rakičanu polna bolnica če bo se to izpeljali saj smo ostali brez ogledov tekme Mure in ostalega od prireditve zato tudi naj se letos ne organizira na prostem silvestrovanje saj je pol naroda istalo brez služb so na robo preživetja in bankrotu itak miklaževega sejma ne bo

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.