https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Naslednje leto na letalo s Covid digitalnim potnim listom

29.11.2020 ob 6:00  

V razvoju je mobilna aplikacija, preko katere bodo potniki pred vkrcanjem na letalo dokazovali svoje stanje glede cepljenja in obolelosti s korona virusom. Sam razvoj aplikacije zagovarja tudi mednarodno združenje letalskih prevoznikov.


Večje letalske družbe, kot so družba Emirates in družba Qantas so po izbruhu epidemije uvedle svoje protokole za sprejem potnikov. Cepljenost proti korona virusu bo nujen pogoj za vstop na njihova letala. Tudi Lufthansa se je pred dnevi za nekatere polete določila, da se morajo potniki izkazati z negativnim testom.

Mobilna brezplačna aplikacija

Enotno rešitev za vse letalske združbe bi bila zagotovo mobilna aplikacija, kjer bi bili shranjeni podatki o cepljenosti za korona virus ali o morebitni prebolelosti. Prek aplikacije bi bilo mogoče preverjati ali so potniki cepljeni.

Aplikacija predstavlja digitalni covid potni list, ki bi vseboval tudi pravila za vstop v posamezne države in podatke o krajih, kjer so možna testiranja. Vsebovala bi tudi elektronsko kopijo potnega lista za preverjanje identitete uporabnika in preprečevanje morebitnih zlorab uporabnikov.

Foto: Pixabay - Fotografije so simbolične

Aplikacija naj bi postala aktivna v prvi polovici leta 2021, najprej za uporabnike IOS sistema, po aprilu pa tudi za uporabnike Android sistema. V preizkus aplikacije sta se že vključili družbi British Airways in španska Iberia. Aplikacija bo za potnike in državne organe brezplačna, financirale pa jo bodo letalske družbe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2020 ob 7:29 gost

      Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2020 ob 9:27 AAAAAAAAAAA gost

        Da te žaljive primitivne komentare brisali te mo razmisloo pisanju v knjižnem jeziku. Mi je pa nej logično zakoj bi mogo pijsati v knjižnon jeziki, ge san ponosen na svoj prekmurski jezik.

        12 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2020 ob 21:14 KROKAR gost

        Ali te püjstili ka mo pisali v perkmurščini,ali se pa izbrišite iz spleta.Prekmurci mamo svoj jezik,pa se ščejmo tüdi v ton jeziki izraziti.San pa tej komentar namerno napijso v pol slovenskem in pol v prekmurščini.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.11.2020 ob 10:17 AAAAAAAAAAA gost

      Ge san čistokrvni Prekmurec pijtanje za tebej ka si.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2020 ob 10:23 gost

        Ti je dedek Madžar? Jaz nisem in nočem biti Prekmurec. Sem pa ponosen Slovenec. Ko se ljudje začnemo deliti na Prekmurce, Štajerce, Primorce, .............. je na poti nacionalizem in konec države.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.11.2020 ob 10:28 AAAAAAAAAAA gost

      Fala bougi ka si nej Prekmurec takših Prekmurcov si niti ne želijmo meti.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2020 ob 10:33 gost

        Kaj ti v svoji SVETI PREPROŠČINI misliš, da si boljši človek zato, ker si Prekmurec? Sem pa prepričan, da so bili tvoji predniki Madžari. Samo takšni se tako obnašate.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2020 ob 11:31 AAAAAAAAAAA gost

        Tou je zadaj zadnje ka napijšen ka se s tef nemo razpravlo ka je škoda nedele. Či ne loučiš patriotizen pa nacionalizen si rejsan bougi. Lejpo nedelo želin.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2020 ob 11:41 gost

        Ja, ja, takšni " patrioti " ste s pomočjo ZDA, Nemčije in Vatikana razbili Jugoslavijo, da smo lahko danes hlapci tujcem. Hvala vam za takšen " patriotizem " Hlapec in patriot sta dva povsem različna pojma. V tebi je še vedno delček madžarske krvi. Žal.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2020 ob 12:56 gost

        Ti velik prekmurski PATRIOT mogoče veš kaj je delavcem nekoč v Jugoslaviji pomenil 29. november?

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.11.2020 ob 11:12 Neraziskano gost

      Koliko časa so raziskovali učinke in posledice cepljenja proti covid-u? So raziskali, ali bo imelo stranske učinke npr. na možnost zanositve, na plodnost pri moških? Bodo cepljene ženske pozneje rojevale zdrave otroke ali bog ne daj spačke?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.11.2020 ob 11:28 Riley Ferrari gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.