https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Obeležujemo mednarodni dan invalidov

03.12.2020 ob 6:05  

Mednarodni dan invalidov obeležujemo od leta 1992, ko je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila 3. december za mednarodni dan invalidov. Letošnjega zaznamuje geslo, da niso vse invalidnosti vidne.


Varuh človekovih pravic Peter Svetina ob dnevu invalidov ponovno opozarja, da je sprejemanje sočloveka ne glede na njegove osebne okoliščine odraz zrelosti družbe. Institucija Varuha je prav zaradi tega v svojem poročilu zopet naslovila različne pristojne državne organe, da: » je v Sloveniji na številnih področjih vse bolj očitna diskriminacija invalidov. Še vedno prihaja do zapletov glede dostopa do sodišč, javnih šol, občin in upravnih enot za gibalno ovirane. Opozarjamo na uporabo znakovnega jezika in druge prilagoditve, ki osebam z različnimi oviranostmi omogočajo enakopravno vključevanje v družbo. Aktualno je tudi vprašanje nedostopnosti televizijskih programov in drugih vsebin v video formatu za slepe in slabovidne ter gluhe in naglušne, kar je še bolj nujno med epidemijo covid-19, ko je hiter dostop do aktualnih informacij izjemno pomemben. To mora biti, skupaj z objavljanjem besedil v lahkem izrazoslovju za osebe z nižjimi intelektualnimi zmožnostmi, naša prva skrb.«

Foto: arhiv pomurec.com

Na mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami pa so opozorili tudi iz PU Murska Sobota. V svojem sporočilu pravijo, da vozniki motornih vozil pogosto zlorabljajo posebej označene parkirne prostore za invalide tako, da na teh prostorih sami parkirajo svoja vozila in s tem kršijo Zakon o pravilih cestnega prometa. V letošnjem letu so zaznali dve kršitvi tega zakona, v enakem obdobju v lanskem letu pa sedem. Iz PU Murska Sobota še sporočajo, da bodo danes, 3. decembra, izvedli poostren nadzor nad parkiranjem na prostorih, rezerviranih za invalide.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2020 ob 8:58 gost

      PU Murska Sobota: POGOSTO zlorabljajo, potem so pa v celem letu našteli dve taki kršitvi. Se pa vsako leto kaže manj spoštljiv odnos ljudi do invalidov. Namesto, da bi jim ljudje pomagali, kjer je potrebno pomagati, se obračajo od njih in jih poniževalno gledajo. Pač amerikanizacija družbe - SAMO JAZ SEM POMEMBEN IN NIHČE DRUG. Vsak se grebe samo za svojo rit. Tudi država in občine premalo storijo za invalide. Župan Jevšek kaj si ti v vsem svojem dolgem mandatu napravil dobrega za invalide pri ogromnih deset in deset milijonih evrov, ki si jim kam vlagal??????????????????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.