https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

V Planici se začenja 26. svetovno prvenstvo v poletih

10.12.2020  

Danes se v Planici s kvalifikacijami začenja 26. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. V Planici bo tekma za odličja potekala že sedmič v svoji zgodovini.


Letošnje tekmovanje je v marsičem posebno, med drugim tudi v tem, da bo letalnica bratov Gorišek prvič osvetljena z žarometi.

Organizatorji sporočajo, da se letos soočajo z velikimi izzivi. Največji poudarek je na varnosti vseh udeležencev, saj vsi cilji stremijo k preprečevanju širjenja Covid-19. Planičarjem jo je nekoliko zagodel še sneg, saj ga je v noči iz srede na četrtek zapadlo več kot 70 centimetrov. Kljub vsemu so letalnico dobro pripravili, kar je omogočilo, da so se prvi letalci vseeno že v sredo lahko spustili po zaletu.

Na dveh uradnih treningih boste lahko spremljali 61 tekmovalcev iz 15 držav, med njimi tudi šest slovenskih orlov, Anže Lanišek, Timi Zajc, Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Žiga Jelar in Domen Prevc. Treningom danes sledijo kvalifikacije za posamično tekmo, na kateri bodo nastopili po največ štirje tekmovalci iz vsake države ter peterica Norvežanov po zaslugi zadnjega svetovnega prvaka v poletih, Daniela Andréa Tandeja.

Čeprav tekmovanja letos ne boste mogli spremljati v živo, boste za naše orle lahko vseeno glasno navijali pred televizijskimi zasloni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.01.2021 ob 17:08 Nagec gost

      oe24.at/sport/skispringen/nackt-springer-granerud-der-tournee-favorit/459664148

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.