https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na pakete po pošti bomo odslej čakali dlje

10.12.2020 ob 15:27  

Pošta Slovenije zaradi posledic ukrepov ob drugem valu epidemije covida-19 v Sloveniji v teh dneh posluje v izjemno oteženih pogojih, zaradi katerih je primorana podaljševati roke prenosa paketnih pošiljk. Ob tem stranke prosijo za razumevanje.

Ob ukrepih za preprečitev širjenja okužb, velikem številu okuženih v Sloveniji ter s tem povezanim absentizmom z dela so na Pošti Slovenije primorani svoje delovanje nenehno prilagajati. Kot so zapisali v poročilu za javnost, so vsako leto pripravljeni na siceršnje povečanje količine pošiljk ob koncu leta, a tokrat je rekordna količina zaradi omenjenih okoliščin in nenačrtovanega dlje trajajočega zaprtja večine trgovinske dejavnosti, presegla vsa pričakovanja. Nastale razmere zato terjajo ustrezno prilagoditev rokov prenosa pošiljk.

Pakete do mase 31,5 kg in dimenzij do največ 120 x 60 x 60 cm bo Pošta v teh izrednih okoliščinah dostavljala v roku do D+6 delovnih dni (ne štejejo se sobote, nedelje in prazniki) od dneva sprejema pošiljk, pakete nad navedenimi dimenzijami ter belo tehniko, palete, večje kose pa v roku do D+15 delovnih dni od dneva sprejema pošiljk (ta dan ni nujno enak dnevu prevzema pošiljk pri strankah).

Na Pošti Slovenije poudarjajo, da ne glede na to, da je v Sloveniji razglašena epidemija in gre za razmere višje sile, še naprej, ob upoštevanju dovoljenih odstopanj, zagotavljajo univerzalno poštno storitev na način, da ne ogroža zdravja zaposlenih in uporabnikov poštnih storitev.

V decembrskih dneh se rast paketnega poslovanja še dodatno povečuje. Število paketov v dostavi se je v tem času v primerjavi z lanskim letom podvojilo.

V Pošti Slovenije si prizadevajo, da bi uporabniki poštnih storitev omenjene prilagoditve čutili čim manj. Tako vse od sredine oktobra uvajajo dodatne ukrepe za čim bolj tekoče odvijanje poštnega prometa v vseh fazah prenosa pošiljk.

Zaradi vseh ukrepov na nivoju države in posledic razglašene epidemije so prilagoditve načina dela in posledično tudi zamude v prenosu pošiljk skoraj neizogibne. Pošta Slovenije se v teh izjemnih okoliščinah uporabnikom storitev zahvaljuje za razumevanje. V teh dneh vsi zaposleni Pošte Slovenije vlagajo vse napore, da bi bili vsi paketi dostavljeni varno in v najkrajšem možnem času.

*Fotografije so simbolične; vir: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.12.2020 ob 9:06 prejemnik gost

      zagotavljajo univerzalno poštno storitev na način, da ne ogroža zdravja zaposlenih in uporabnikov poštnih storitev. a zato se je tisti poštar okužil in bil nekaj časa v komi? in to da poštarji ne nosijo mask? lepo vas prosim, ne lažite še zdaj vi, posta slovenija.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.