https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Del dohodnine lahko namenite gasilcem

12.12.2020 ob 6:05  

Tradicionalno raznašanje gasilskih koledarjev in pobiranje prostovoljnih prispevkov po hišah Gasilska zveza Slovenije letos odsvetuje. So pa zbiranje sredstev zato prilagodili. Svoj del od dohodnine jim lahko namenite tako, da izpolnite vlogo, v prvih dneh pa so na Gasilski zvezi Slovenije prejeli že več kot 2200 izjav.

 

Ob tem je potrebno poudariti, da podaritev dela dohodnine donatorja ne stane nič. Letno ostane več kot pet milijonov evrov nerazdeljene dohodnine, ki se vrne v državni proračun. Vsaka fizična oseba, ki je zavezanec za dohodnino, lahko 0,5 odstotka dohodnine nameni dobrodelnim organizacijam, ki jih izbere sama. Vsak lahko določi do pet upravičencev. Gasilci donacije zbirajo prek platforme e-donacije skupine Kovanček Group. Za donacijo ne potrebujete digitalnega potrdila, opravite jo lahko preko telefona, vzame pa le tri minute, so zapisali v zvezi.

Ker v letu 2020 zaradi epidemije ni bilo prireditev in druženj, so gasilci izgubili do 70 odstotkov sredstev, ki jih letno zberejo sami z organizacijo raznih prireditev in na druge načine. "Ogromno društev je pozitivno sprejelo ponujeno možnost, s katero si lahko pomagajo v teh težkih časih. Verjamemo, da smo na pravi poti do alternativnih virov sredstev," so zapisali.

V letu 2020 so opravili več kot 24.788 intervencij, v katerih je sodelovalo 149.477 gasilcev. To je več kot lansko leto, so še poudarili v Gasilski zvezi Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.12.2020 ob 7:37 Riley Ferrari gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2020 ob 22:13 zagasilce gost

      ka pa link " zagasilce.si " od portala ste v pozabele clanek nema repa ne glave.. :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.