https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Janša: Slovenija industrije ne bo ustavljala, morebitno sproščanje bo omejeno na regije

11.12.2020  

Predsednik vlade Janez Janša je v Bruslju poudaril, da Slovenija industrije ne bo ustavljala. Izpostavil je, da se bodo držali načrta sproščanja v petih stopnjah, nekaj možnosti sicer navaja pri sproščanju v posameznih statističnih regijah. Ker cepiv na začetku ne bo dovolj, bo verjetno potrebno nekatere ukrepe obdržati tudi do sredine prihodnjega leta.


"Z veliko verjetnostjo lahko napovem, da industrije, kot so bili nekateri predlogi, Slovenija ne bo ustavljala," je na virtualni novinarski konferenci dejal Janša.Po njegovih besedah bodo sicer poostrili nadzor nad upoštevanjem ukrepov pri gospodarskih subjektih, kjer je bilo ugotovljenih več okužb.

Slovenija je izvozno gospodarstvo in zelo veliko slovenskih podjetij sodeluje v večji proizvodni verigi, v kateri pogodb ni mogoče začasno prekiniti. "Če jih prekineš, jih prekineš za stalno," je poudaril. Izpostavil je še, da v Evropi ni države, ki bi se odločila za zaustavitev industrijske proizvodnje ali celotnega gospodarstva.

Nekaj možnosti sproščanja po regijah

Če bodo koraki sproščanja v naslednjih dneh, bodo ti omejeni na regije, kjer je okužb manj in so trendi padajoči, ni pa možno vnaprej ničesar reči, je dejal Janša.

Najprej bo sicer potrebno počakati na današnje podatke po regijah, saj so od tega odvisni nadaljnji koraki, a se premier boji, da veliki prijetnih presenečenj ne bo. "Če bi imela Slovenija rezervo 10.000 postelj, bi lahko tvegali nekaj več okužb čez praznike, dokler so rezerve takšne, kot so, pa bi bilo to igranje z življenji," je ob tem opozoril.

Prihodnja dva meseca bosta zaradi vremenskih razmer zelo zahtevna, veliko tveganje so tudi božični in novoletni prazniki, zato se večina držav odloča za zaostrovanje ukrepov v tem času, je povzel Janša.

Kdaj bodo na voljo cepiva?

Po Janševih besedah bo prvo, Pfizerjevo cepivo na voljo najpozneje 27. decembra, verjetno že prej, Glavni razlog, da so cepivo v Veliki Britaniji že odobrili, v EU pa ne, je po njegovih navedbah zapleten postopek verifikacije. Bo pa tako Evropa dobila 100-odstotno preverjeno cepivo, kar pomeni, da bo varnost praktično 100-odstotna, je izpostavil.

Članice so se sicer dogovorile, da bodo cepivo vse dobile v istem času, da bodo s cepljenjem začele v istem dnevu oziroma tednu ter da se bo razdelilo sorazmerno glede na število prebivalcev, navaja STA. Najpozneje do sredine januarja bo po Janševih besedah na voljo tudi drugo cepivo. Ker cepiv na začetku ne bo dovolj, bo verjetno treba vsaj nekatere ukrepe obdržati do sredine prihodnjega leta.

Premier je izpostavil še neznanke glede imunosti, nujnost uporabe hitrih testov ter tudi to, da je za odpravo nevarnosti virusa potrebna 70-odstotna precepljenost po vseh članicah unije.

Ob tem je spomnil na aplikacijo, na podlagi katere se lahko vsak prijavi k cepljenju. »Ta prijava bo upoštevana kot vrstni red, torej prej se nekdo prijavi, prej bo na vrsti za cepljenje, če ne sodi v rizično skupino,« je še ob tem dejal.

Foto: arhiv Pomurec in Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.12.2020 ob 14:27 gost

      Ka de pa ustavljal gospodarstvo saj pa je že trij mesece zaprto bedak nesposoben. Se vijdi ka Neve kaj se v državi dogaja. Ker drugo ne dela kot tvita in se iz sebe dela budalo večje kot je.

      26 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.12.2020 ob 14:37 gost

        Leko ustavi vse, še v hiše nas lahko zaklene, številke do vedno iste, ker mi Slovenci še po krtovih luknjah vo spizdimo samo ka lahko kršimo, vsi smo isti, te se pa čudimo na politike.

        18 22 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.12.2020 ob 15:30 Čergoli gost

      Drislavi Puklasti Janoš in še plenic ne uporablja.....drekojzar.

      15 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.12.2020 ob 15:31 Nemanja Milovič gost

      Drislavi Puklasti Janoš in še plenic ne uporablja.....drekojzar.

      14 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.12.2020 ob 15:37 gost gost

      BUDALE NORCI JANEZ JE ZA VAS GENIJ SLOVENIJO NE DAMO

      12 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.12.2020 ob 18:23 Mali gost

        Ja je genij prvo patrija, za informacijo zunaj so bili obsojeni,te de se pa na sodstvo spravlo, za covid afere do pa itak vsi drugi krivi zato ka njegovega podpisa nega nindri za hitre teste de pa sigurno njegov brat poleg, de že matoz zrihto ka de vse zakonito

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.12.2020 ob 15:45 gost

      Ja, za tebe gost ob 15:37 pa je res lahko genij!

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.12.2020 ob 16:53 ENOSTRANSKO, NEOBJEKTIVNO ........ gost

      KA SE VIJ IDETE NA POMUREC.COM ? ZA ENE KOMENTARJE SE JE POTREBNO PRIJAVITI, ZA DRUGE PA NE. NAREDIL SEM ANALIZO TE VAŠE SAMOVOLJE PO VAŠI LASTBNI PRESOJI, ZA ZADNJE LETO, REZULTATI VAS PRIKAZUJEJO, KOT ENOSTRANSKO NEOBJEKTIVNO TROBILO. TOREJ KJE JE VAŠA OBJEKTIVNOST, ZAKAJ NE UVEDETE PRIJAVO ZA VSE KOMENTARJE KOT TO IMAJO VSI MEDIJI, TOVARIŠI ?

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.12.2020 ob 17:38 gost

      Jaz imam samo eno praznično željo : DA ODSTOPI NESPOSOBNA VLADA IVANA JANUZAJA JANSHE - ORBAN.

      19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.12.2020 ob 17:39 AJAJAJAJAJ gost

      Jaz imam samo eno praznično željo : DA ODSTOPI NESPOSOBNA VLADA IVANA JANUZAJA JANSHE - ORBAN.

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.12.2020 ob 18:19 gost

      Berite Mikstone blog. Piše ga nekdanji Janšev specialec.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.12.2020 ob 18:33 gost gost

      Pa koji kur. je ta pokvarjenec, puklasto , v glavi betežno budalo. In takši de nam krojil državo? V vse se meša, pojma pa nima o ničemer. Je največja zguba zadnjih sto let za Slo. Ti njegovi sateliti., pa ga podpirajo, da lahko ostanejo pri koriti. Ta Desus in njegovi poslanci pa samo gledajo, ka lejko ostanejo na položalih in z dobro plačo, znajo, ka zdaj in nikdar več. To si bomo zapomnili in nikdar več na volilni listi nede napisano njihovo ime, Narod te vlade noče, to je b ilo že javno pokazano, ker je najbolj nesposobna, pokvarjena in gleda za lastni interes. Boli jo k. za ljudi. Sicer pa ob tem vodji drugo nimamo kaj čakati. Sramota od vlade.

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.12.2020 ob 18:57 gost

      Sidij kak če bi imel metlo v Rijti. Zdaj du pa vsi pizdeki vladni šli smučat mij Prekmurci mu pa zapreti. Ker je vlada nesposobna mij pa moremo za to trpeti. Eni do v državi se zabavali eni du pa krivi keri du zaklenjeni ka su se Nej držali ukrepov. Jebenti Vladu nesposobno luzersko. Koji kurac moremo mij to prenašašati ka de nas lolek tak poni] eval že trij mesece teror nad nami izvaja uspeha pa nobenega. Edino ka smo prvi na sveti po okužbaj in po umrljivosti. Pa ka mij to kcoj glidamo pičko mater.nesposobo.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2020 ob 10:36 Ilus gost

        Ja...ja...tak...tak, rejže van Janša gvinte,...pomali eli bou, ...samo tak, tak naprej,....nede trbelu dugo čakati, da de vas spotro. Pa lepe blagoslovljene praznike, ki prihajajo in mnogo zdravja.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.12.2020 ob 20:22 komunajzar gost

      Ka so si pa prekmurci napravili ograček občine. Zdaj bi lejko vozili slalom na Sredrnom brejgi pa šli na kujano vino Koleri !

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.12.2020 ob 4:40 Ha , ha , ha , gost

      Redno vas boli , ite malo v Kumrovec na romanje , te pa si privoščite en burek od burek koalicije,no.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2020 ob 9:29 gost

        Puklasti čelavi kaplar je vsako leto hodil na romanje v Jajce. Dokazano. S titovko s peterokrako rdečo zvezdo na glavi. Zgodovina, fotografije, priče ne lažejo.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.12.2020 ob 7:44 Joseph Watson gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2020 ob 11:09 gost gost

        Kakšen "ecek" je Janša, se vidi, da ima samo partijsko šolo, zakaj: Slovenija industrije ne bo ustavljala, ker je nima, kar je industrije v Sloveniji ni Slovenska !?

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.12.2020 ob 10:51 gost

      Zgodovina ne leže zato pa ti LAŽEŠ.Smrljivec levi.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2020 ob 11:32 gost

        10:51 ............... kakšen zabiti vernik si ti, če o svojem čelavem puklastem kaplaru ničesar ne veš?????????????????? Živel sem v tistem času in vem kaj in kako je Janša takrat delal, pa tudi veliko fotografij in filmov o tem obstaja. Še to: iz ZK so ga fuknili, ker je bil preveč pokvarjen in grebatorski, mladi so ga odgnali od sebe in za predsednikaizvolili Jožefa Školjča namesto njega, prva žena mu je dala nogo, .....................................

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.12.2020 ob 10:56 gost

      gost 18:57 nesposoben si ti.Kaj boš ti revček ,ki se boji svoje sence.ti lahko pizdiš samo doma za računalnikom.Drugače si pa ZAJEC ki ga KUL koalicija hoče pečti na nezakurjenem ognju.Siromačeki levuharski ,pokvarjeni ,zavajalski,lažnivi SMRADI.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      13.12.2020 ob 18:53 gost

      mali ti si tvojo IZMIŠLJENO Patrio vtekni v tvojo prazno RDEČO glavo.Tam je dosti mesta.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.