https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Soboške odbojkarice izgubile proti vodilni ekipi lige

13.12.2020  

V 11. krogu 1B. lige za ženske se je v dvorani OŠ II v Murski Soboti domača murskosoboška ekipa pomerila s trenutno vodilno ekipo na lestvici iz Hoč. 

ŽOK SOBOTA  0:3  OK FORMIS

(24:26, 11:25, 21:25)

ŽOK Sobota: Babič (C) 5, Saje 6, Weingerl, Črnko (L), Demirtas (L), Krajcar 8, Puklavec 5, Klement 3, Kuhar A. 3, Marton 1, Flegar. Trener: Spasoje Todorovič, pomočnik: Miha Žalig.

OK Formis: Bavdaž (C) 4, Podjavoršek 2, Stražišar 7, Fišer 6, Škoflek (L) Zupan (L), Godec 15, Detiček, Daks, Grubišič Čabo 12, Babič, Lukman, Bračič. Trener: Boris Klokočovnik, pomočnik: Angelina Ajnihar.

V tekmo so kot favoritinje vstopile gostje, saj je bilo glede na stanje na lestvici pričakovati dvoboj, ki ne bo prinesel veliko nepredvidljivega. A se je že na začetku srečanja izkazalo, da varovanke trenerja Borisa Klokočovnika v Murski Soboti ne bodo imele lahkega dela. Murskosoboške odbojkarice so po začetnem tipanju obeh ekip, dveh zaporednih točkah domače kapetanke Ane Babič in napadu domače korektorice Sajetove, pobegnile za štiri točke. Prednost so domače igralke uspele zadržati do osme točke, ko so jih gostje ujele.

Domačinke so nato po dveh zaporednih napakah Grubišič Čabojove in dveh zaporednih točkah mlade domačinke Krajcarjeve znova ušle na štiri točke prednosti. Tu je moral gostujoči trener poseči po svoji prvi minuti odmora. Domača postava je svojo prednost še povečevala do 16. točke, ko se je za minuto premora odločil domači trener Todorović. Gostje so se po uspešnih napadih Godečeve in Badavževe približale na rezultat 21:19, a so domačinke po dobrem napadu povratnice Martonove spet pobegnile na 24:21 in tako imele tri zaključne žoge. Po nekaj slabše izvedenih akcijah in uspešnem bloku Stražišarjeve na nasprotni strani je prišlo do izenačenja na 24:24. Stražišarjeva je bila nato še enkrat uspešna v bloku in z manjko male športne sreče je prvi niz domačim odbojkaricam spolzel iz rok.

Po nesrečno izgubljenem prvem nizu je domačinkam padla zbranost, tako da so igralke OK Formisa hitro začele nabirati prednost, ki je po zaslugi učinkovitega napada predvsem Godčeve narasla na osem točk prednosti. Tako je pri rezultatu 3:11 domači strateg Todorović zahteval prvo minuto odmora. A domačinkam so gostje še naprej diktirale tempo in bežale na deset točk prednosti. Pri ŽOK Sobota je odpovedal sprejem in posledično tudi napad, tako da več kot končnih 11:25 niso zmogle.

Če je bilo glede na prikazano igro domačink v drugem nizu pričakovati lahko delo gostujoče ekipe, je vsaj začetek seta to tudi potrdil. Igra domačink, ki so jo slednje prikazale v prvem nizu, nikakor ni stekla. Pri rezultatu 1:5 je bil domači trener primoran vzeti prvo minuto odmora. Domačinke so se po točki domače podajalke Kuharjeve, napaki v napadu Stražišarjeve in asu Puklavčeve približale na štiri točke zaostanka, ko je premor zahteval gostujoči trener. Domačinke so nato v napadu odigrale agresivneje ter po dveh zaporednih asih domače blokerke Klementove uspele ujeti priključek na točko zaostanka. Gostje so imele v končnici niza pet zaključnih žog, a so jim domačinke uspele ukrasti kar dve. Po uspešnem napadu in as servisu Puklavčeve so vodilni ekipi na lestvici 1B. lige ustvarile precejšen pritisk. Niz se je končal s konkurenčno igro domače postave, ki je na koncu z rezultatom 21:25 športno priznala premoč Hočank.


Glede na prikazano predstavo domače ekipe je očitno, da se dekleta po vseh epidemioloških težavah vračajo v želeno formo. Odigrana tekma je vsekakor dokaz, da spadajo v konkurenco 1B. lige in kljub vlogi letošnjih novink lahko presenetijo marsikatero ekipo.

Murskosoboške odbojkarice že to sredo, 16. decembra, čaka gostovanje v Zrečah. V domačo dvorano se vračajo 23. decembra, ko bo po dolgih letih ponovno na sporedu prekmurski odbojkarski derbi. Domača postava bo namreč na domačem odbojkarskem parketu pričakala ekipo iz Puconcev.

 

Več fotogrfij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2020 ob 18:40 Marcus Soundy gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.