https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Luč miru iz Betlehema se širi po Sloveniji

16.12.2020 ob 9:30  

Slovenski skavti so v soboto v poznih popoldanskih urah v skladu s trenutno epidemiološko situacijo na meji z Avstrijo sprejeli Luč miru iz Betlehema. Plamen je že prispel tudi v Prekmurje.

Skavti v Sloveniji letos praznujejo 30. obletnico prvega sprejema Luči miru v naši domovini. Od leta 1990 plamen po naših krajih širijo vsako leto in si prizadevajo, da bi Luč miru na božični večer svetila v domovih mnogih družin in posameznikov.

Glede na trenutno epidemiološko situacijo se bodo slovenski skavtinje in skavti v skladu z navodili in priporočili po svojih najboljših močeh potrudili, da plamen Luči miru iz Betlehema najde pot do slovenskih domov in družin tudi letos.

Deljenje plamena Luči miru po Sloveniji bo tokrat zaradi epidemije drugačno. Skavtski voditelji na lokalni ravni so v nedeljo luč najprej ponesli na območne sprejeme v Bovcu, Poljanski dolini, Mengšu, Brezovici, Škofljici, Ribnici, v Ljubljani, Črenšovcih in Celju. Luč iz Betlehema je tako že prispela v Črenšovce, od koder jo bodo skavti ponesli naprej po Prekmurju.

Plamen Luči miru iz Betlehema predstavlja mnogo več kot le svetlobo in toploto, saj s seboj prinaša pomembno sporočilo. Letošnje geslo akcije je »Prižgimo bližino«, spremlja pa ga tudi poslanica.

Sporočilo letošnje poslanice nas poskuša spomniti, da sta ljubezen in bližina v teh nekoliko tesnobnih časih ključnega pomena. Ker vsako majhno dejanje, ki izkazuje bližino, dobroto in ljubezen, danes še veliko bolj sveti in vliva upanje, ne glede na to, kako majhno je, so zapisali v Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Akcija Luč miru iz Betlehema je sicer namenjena pomoči socialno ogroženim otrokom in njihovim družinam. V letošnjem letu bodo sredstva namenili trem projektom na ravneh skavtskega delovanja v Sloveniji in svetu. Prispevke bodo pobirali z deljenjem plamena luči ter prostovoljnimi prispevki z donacijami preko sms-sporočil s ključno besedo LUC1 ali LUC5 na 1919.

Akcija Luč miru iz Betlehema v Evropi odmeva že od leta 1986. Namen akcije je širiti sporočilo miru, ki je univerzalen dar ter si ga zasluži prejeti in imeti vsak, ne glede na rasno, versko, nacionalno ali katerokoli drugo pripadnost.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.