https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

To so najboljši športniki leta 2020

16.12.2020 ob 21:01  

Društvo športnih novinarjev je podelilo nagrade Športnik leta 2020. Najboljši športnik leta 2020 je postal kolesar Primož Roglič, najboljša športnica pa smučarska tekačica Anamarija Lampič. Ekipa leta 2020 je postala moška rokometna reprezentanca, mlada športna osebnost pa metalec diska Kristjan Čeh.

Primož Roglič, ki je zbral 61 glasov, je letos ubranil naslov zmagovalca na dirki po Španiji in bil drugi na dirki po Franciji. Najboljši slovenski športnik je bil že lani. V tokratnem dvoboju je ugnal tekmeca Tadeja Pogačarja, ki je zbral 43 glasov.

Foto: Reuters

Anamarija Lampič, letošnja najboljša športnica, je med drugim osvojila tretje mesto v sprinterskem seštevku svetovnega pokala in bila v zbiru sprintov najboljša tudi na prestižni novoletni turneji Tour de ski. V tradicionalni anketi DŠNS je dobila kar 81 od 115 možnih glasov.

Foto: Fb Anamarija Lampič

Najboljša ekipa je letos postala moška rokometna reprezentanca, ki je bila januarja četrta na evropskem prvenstvu ter je dobila 65 glasov. Več kot 20 glasov je prejela le še moška reprezentanca v kanuju.

Foto: Fb Rokometna zveza Slovenije

Za najbolj obetavno mlado športno osebnost leta je bil izbran atlet Kristjan Čeh, ki se je v sezoni, ko ni bilo največjih atletskih tekmovanj, na večjih mitingih izstrelil v svetovni vrh meta diska. Še lani evropski prvak do 23 let, zdaj že med najboljšimi na svetu v absolutni konkurenci.

Foto: slovenska-atletika.si

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2020 ob 0:05 Čergoli gost

      Karči virus pa manager leta2020!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2020 ob 7:59 gost

      Primož zasluženo. Drugo mesto si je o mojem zaslužil Tim Gajser. Kdor je pa Luko Dončića predlagal med te velikane športa pa ni glih v glavi.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.12.2020 ob 20:37 Eddy Merckx 🚴‍♂️ gost

        Pogačar, brez nadalnjega.👍🏻 Deset Vuelt ni vredno enega Toura!! 1 Tour = 5 Girov = 10 Vuelt

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2020 ob 9:18 gost

      Po mojem mnenju je prvi športnik leta sam Janez grozni tako imenovani,,, grinč,,,. Keri je ukradel vse praznike ljudem. Čeprav bi lahko bilo drugače če bi on bil sposoben.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.