https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurka na čelu direktorata za turizem

17.12.2020 ob 8:45  

Prekmurka Ksenija Flegar je bila imenovana na položaj v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Imenovanje vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za turizem

Na včerajšnji seji je vlada imenovala Prekmurko Ksenijo Flegar za vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

"Zaradi predlagane razrešitve dosedanje vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem in zagotovitve nemotenega delovanja direktorata, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo na podlagi devetega odstavka 83. člena Zakona o javnih uslužbencih predlaga Vladi Republike Slovenije, da Ksenijo Flegar z dnem 18. december 2020 imenuje za vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem v Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, in sicer do imenovanja generalnega direktorja Direktorata za turizem po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, to je od 18. decembra 2020 do najdlje 17. junija 2021," navajajo pri vladi.

Foto: Ksenija Flegar osebni arhiv

V prihodnih letih velika vlaganja v turizem

Na direktoratu si prizadevajo za povečanje prepoznavnosti Slovenije v svetu z aktivnim sodelovanjem s številnimi partnerji zasebnega sektorja in civilne družbe. Pripravljajo in izvajajo strategijo in politiko spodbujanja razvoja turizma. Zagotavljajo sistemske pogoje za razvoj turizma s pripravo zakonodaje in drugih predpisov s področja turizma in gostinstva.

Izvajajo ukrepe, usmerjene v koriščenje sredstev evropskih strukturnih skladov, in aktivno sodelujejo v mednarodnih organizacijah s področja turizma.

    Fotogalerija