https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pripravili so priporočila za lepše preživljanje praznikov

22.12.2020 ob 6:05  

Ker je bilo letošnje leto drugačno od tistih, kot smo jih vajeni, bomo tudi božično-novoletne praznike preživeli v znamenju ukrepov zoper epidemijo. Prav v ta namen so na NIJZ pripravili priporočila, kako varno in čim bolj prijetno preživeti praznične dni.

NIJZ je na svoji spletni strani zapisal, da so hvaležnost, prijaznost in nasmeh tista darila, ki imajo moč in ne stanejo nič. Kako torej preživeti praznike? Kot prvo svetujejo, da so za boljše počutje pomembna realna pričakovanja in hvaležnost. Ni nujno, da bodo prazniki takšni, kot si jih želite ali pričakujete. Zato prebivalcem svetujejo, naj imajo realna pričakovanja in sprejmejo situacijo takšno, kot je. Tistim, ki se s svojci ali prijatelji letos ne bodo mogli obiskati, priporočajo, da stike ohranijo s pomočjo klica ali pošte. Prebivalcem predlagajo, naj poiščejo pozitivne stvari v vsakem dnevu. 

 Foto: Pixabay

Svetujejo tudi, naj prebivalci ne opustijo zdravih navad. Prenajedanje in pomanjkanje zadostnih telesnih aktivnosti dolgoročno pripomore k simptomom stresa in slabega počutja. Pozvali so, naj se izogibajo tobaku in alkoholu. Poskrbijo naj za dovolj spanja in primerno fizično aktivnost. V dan naj vključijo vsaj uro gibanja. Svetujejo tudi vaje za sproščanje.

Svetujejo, naj si prebivalci priznajo svoje občutke in o njih spregovorijo. Normalno je, če se kdaj počutimo jezne, žalostne, tesnobne, zaskrbljene, a je treba to izraziti na primeren način, so poudarili. Decembrski prazniki so priložnost, da si stojimo ob strani in si pomagamo. "Zavedajmo se, da je občutek osamljenosti za marsikoga v teh dneh lahko zelo hud, zaradi česar je čas, ki ga namenimo sočloveku, najbolj dragocen," so poudarili.

 Foto: Pixabay

Če se znajdemo v stiski, poiščimo pomoč

Če pa se znajdejo v stiski sami ali kdo od bližnjih, pa naj poiščejo pomoč. "To, da poiščemo pomoč ni znak šibkosti ali poraza, temveč znak skrbi zase," so izpostavili. V ta namen so tudi priložili kontaktne, kjer je mogoče najti pomoč. Najdete jih TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.12.2020 ob 8:33 gost

      Lahko date še bolj blesav naslov članka in bolj neumen članek??????? Še za praznike nas morite s temi bedarijami. Napišite že enkrat nekaj veselega, vzpodbudnega, prisrčnega kot je nekoč znala generacija novinarjev pred vami. Ali pa vi, nova generacija novinarjev, tega preprosto niste sposobni. Kriza prekmurskega novinarstva. Starejši so se upokojili ali odšli v Ljubljano, mladi ste samo n od novinarje ali pa večkrat še to ne. Samo plankati znate novice od drugod. Bog se vas usmili. Kdo vas je vzgajal in kje ste se šolali? V kakšnih privatnih šolah? Potem se ne čudim vašim člankom. Niti slovnice ne obvladate, kaj šele kaj drugega. Vsaj za Božič nam dajte mir z vlado in NIJZom. Dovolj nam je neprestanega žuganja, zastraševanja, navodil kot, da bi bili triletni otroci. Smo samostojna in odgovorna bitja in želimo živeti svobodno z vso odgovornostjo in ne kot papige v kletkah.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.12.2020 ob 8:50 gost

      Ka majo tej kreteni svetovati najprli ti vse vkrdnejo te ti pa svetujejo. Beda od bede največji luzeri trij mesece smo brez vize zapreti rezultatov nikšij spodbudni. Veš svet ima boljše rezultate in pol manj zaprt kot mij. Zdaj da so jludi naredili na depresivne do se pa šli neke psihiatrične svetovalce. Tak so kak posrani vladni pizdeki ka vse ministrske položaje obvlada. Butalci vladni in zdravstveni kreteni nesposobni.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.