https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Da Vodarni, a ne ob Kopališki ulici

17.12.2020 ob 19:02  

Murskosoboški mestni svetniki so se danes zbrali na 14. redni seji, na kateri je bila največ razprav deležna umestitev Vodarne ob Kopališki ulici, o kateri so tudi tokrat veliko razpravljali a do glasovanja o sprejemu odloka ni prišlo. Sejo je kasneje prekinil izpad elektrike, zato bodo preostale točke dnevnega reda obravnavali v sredo.

 

Že drugič burna razprava o Vodarni

V začetku seje so najprej obravnavali predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Vodarno, o čemer je že tekla burna razprava na zadnji seji mestnega sveta, v mesecu septembru. Mestni svetniki so bili tudi tokrat mnenja, podobno kot že septembra, da je voda zelo pomembna tematika in da vodarno podpirajo, sporna je le njena umestitev na lokaciji ob Kopališki ulici.

Anton Slavic (Neodvisna stranka Pomurja) je enako kot septembra poudaril, da bi morali za nadaljnji razvoj mesta območje od Ledave do Zdravstvenega doma obravnavati celovito. Izpostavil je, da bo v sklopu objekta Vodarne le ena četrtina površin namenjena tehničnim vsebinam.

Mestni svetnik Zoran Kos (LMŠ) je povedal, da pogreša razpravo z neodvisnimi  strokovnjaki, ali je res neobhodno, da vodarna stoji na tej lokaciji. Tudi drugi mestni svetniki so pogrešali obsežnejšo razpravo s strokovnjaki.

Mestni svetki Jože Šadl (Desus) je bil mnenja, da je stavba le delček zgodbe, da so vodni izviri v Fazaneriji le alibi za novo, obsežno in lepo upravno stavbo.

Župan Aleksander Jevšek je med drugim razložil, da bo Vodarna financirana v okviru nadgradnje vodovoda sistema B v sklopu Dogovora za razvoj regije.

Po razpravi je Bojan Petrijan (SDS) predlagal poimensko glasovanje, a predlog ni bil izglasovan. Večji del mestnih svetnikov je nato pred glasovanjem o tej točki dvorano zapustil. Ker mestni svet več ni bil sklepčen, o tej točki niso mogli glasovati.

O Ceropu bodo razpravljali še prihodnji teden

Mestni svetniki so v nadaljevanju seje potrdili predlagani odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka za stanovanjsko območje v Pušči in Rakičanu.

Potrdili so tudi predlagani odlok o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za opravljanje obvezne občinske gospodarske javne službe pomoči, oskrbe in namestitve zapuščenih živali v zavetišču na območju Mestne občine Murska Sobota ter sklepa o določitvi vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju Mestne občine Murska Sobota za leto 2021.

Seznanili so se tudi z Revizijskim poročilom »Poslovanje javnega podjetja Center za ravnanje z odpadki Puconci. Med razpravo je v dvorani zmanjkalo elektrike, zato je bilo nadaljevanje seje prestavljeno na prihodnjo sredo, ko bodo glasovali o kulturnih nagrajenih in kadrovskih zadevah.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2020 ob 5:22 Čergoli gost

      Komedijanti oz. društvo avtoličarjev. Naj vas malo obišče in obdaruje Karči virus. Saj ste vi vsi skupaj tudi en sam virus oziroma paraziti družbe.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2020 ob 5:35 Magyar Bacsi gost

      Banda parazitska - avtoličarska.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2020 ob 8:39 Lepoša gost

      Ka te Jevšek nema več večine? Aja, volitve za lepo pa pol. Ka pa te voljeni predstavniki nas ljudstva zapuščajo dvorano? Eh, kak san lejko pozabo, sejnine so nesli na Rdeči križ.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.12.2020 ob 10:31 gost

      Ko berem včerajšnji Vestni notri piše da bo Vlada RS gradila Pomurski vodovod. SDS svetniki v mestnem svetu Murska Sobota pa temu nasprotujejo. A se ne morete v stranki dogovoriti kaj se bo delalo. SDS svetniki ne pozabite, da v večini projekta vodovoda gre za Goričance, katerim se vozi voda v cisternah. Žalostno žalostno, ko seže razgledanost samo do svojega plota!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.12.2020 ob 13:37 Joužekk gost

        Vodarna ni vodovod. Kolikor sem spremljal sejo, so nasprotovali le gradnji vodarne na lokaciji ob Kopališki. Pravilno.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.12.2020 ob 17:47 Joužekk gost

        Nakladaš! SDS ima 4 svetnike. Na seji je bilo prisotnih 24 svetnikov, glasovanje je obstruiralo 12. Tudi DESUS, LMŠ, Modra lista, Slavic...In vsi ti so podprli vododvod. Niso pa podprli vodarne na Kopališki.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.