https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Sloveniji je interes za cepljenje proti covidu-19 izrazilo že skoraj 72.000 ljudi

19.12.2020  

Interes za cepljenje s cepivom proti covidu-19 je z oddajo vloge prek portala e-uprava izrazilo že več kot 71.900 ljudi, kažejo podatki ministrstva za javno upravo. Slovenija bo skupaj z drugimi državami EU predvidoma 26. decembra prejela prve odmerke cepiva proti covidu-19 proizvajalcev Pfizer in BioNTech.

Slovenija bo skupaj z drugimi državami EU predvidoma 26. decembra prejela prve odmerke cepiva proti covidu-19 proizvajalcev Pfizer in BioNTech, so včeraj sporočili z ministrstva za zdravje. Prejela bo 9745 odmerkov, z njimi pa bodo najprej cepili oskrbovance v domovih za starejše in tam zaposlene ter najbolj izpostavljene zdravstvene delavce. Cepljenja bodo izvajale cepilne ekipe, cepljenje proti okužbi z novim koronavirusom (sars-cov-2) pa je treba opraviti z dvema odmerkoma v razmaku 21 dni.

V skladu z nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19 bodo v Sloveniji najprej cepili delavce v zdravstvenih ustanovah ter zaposlene in oskrbovance v domovih za starejše.

 Foto: Pixabay

"Cepivo bodo pripeljali v lekarno Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, kjer bo ustrezno shranjeno na temperaturi minus 80 stopinj Celzija. Za količino cepiva, ki ga bo prejela Slovenija in mora biti shranjeno pod posebnimi pogoji, zadostujejo zmogljivosti lekarne UKC Ljubljana. V tej lekarni bodo izvedli tudi postopek priprave cepiva.

Distribucijo cepiva od lekarne UKC Ljubljana do domov za starejše občane, zdravstvenih domov in bolnišnic oz. do cepilnih centrov bo zagotovil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Prevoz cepiva bo organiziran v temperaturnem območju med dvema in osmimi stopinjami Celzija," navaja STA.

Pogoj za začetek cepljenja je, da Evropska agencija za zdravila (Ema) odobri cepivo. Odločitev, ali bo Ema odobrila cepivo ameriškega Pfizerja in nemškega BioNTecha za uporabo, bo po napovedih znana v ponedeljek. Po odobritvi cepiva je predvideno, da se bo kampanja cepljenja začela po vseh državah članicah EU hkrati. Kot je v četrtek napovedala predsednica Evropske komisije, Ursula von der Leyen, se bo cepljenje po celotni EU začelo 27., 28. in 29. decembra. 

 Foto: Pixabay

Cepili bodo tudi zaposlene v murskosoboški bolnišnici

Na cepljenje zaposlenih so pripravljeni tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota. "Sestavili smo seznam zainteresiranih, določili lokacijo za postavitev zamrzovalnika in zadolžili osebe za izvajanje cepljenja," so pojasnili za STA. Takoj, ko dobijo cepivo, lahko cepijo prve zaposlene. "Nekaj usmeritev smo že prejeli, čakamo še konkretnejša navodila, sicer bomo postavili svoja," so dodali v murskosoboški bolnišnici. Koliko cepljenj bodo opravili, bo odvisno od količine prejetega cepiva in prisotnosti zaposlenih glede na njihove razporede.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2020 ob 10:15 gost

      To cepivobo marsikaterega starčka rešilo muk. Za ta namen je tudi narejeno. Je pa zanimivo, da imajo v Slovenije že vse pripravljeno za cepljenje, odgovorni ljudje a še dovoljenja za uporabo cepiva niso dali. Pomeni, da ga bodo pod prisilo bogatašev in prisklednikov morali dati. Koliko je potem varno tako cepivo? Niso znani niti stranski učinki cepiva. Tisti, ki se bodo dali cepiti, bodo poskusni zajčki.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2020 ob 10:43 gost

      Kaj bodo cepivo , ki bo imelo minus 80 stopinj Celzija poslali v telo ali žilo ali kako to mislijo?????????????? Bodo cepivo segrevali???????????????? Kaj bodo napravili???????????????? Ajde, doktori dajte odgovor.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2020 ob 11:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,ne boj se,to cepivo bo pri tebi imelo dodatni učinek,zamrznilo ti bo bedaste vijuge,en norček menje.

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2020 ob 11:30 gost

        Lendavski, mene s tem cepivom niti pod razno ne bo nihče cepil. Edino, če me pred cepljenjem prisilno uspavajo. Drugače ni šans.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2020 ob 11:22 pista gost

      najnovejše novice tv zvezda potrč se vrača iz švecke,ker ni več prostih postelj ,doma znani voditelj od medijev podpiran je dolgo bil nasprotnik maskam in vsem omejitvam proti kovidu,da je to izmišljena poteza zdravstva in vlade ,da ne želi živet v sloveniji ,zato je odšel na sever ,kjer nepoznajo omejitev ,če danes gledamo kaj se poroča ,so tudi tam maske in druge omejitve,nevem kam bo naš potrč se odpravil sedaj,ker tudi švecka nima prave vlade ,ravno tako je z aplikacijo tudi objavljeno preko medijev,da si jo je več kot 90 procentov fincev naložilo ,prinas pa samo nasprotovanje tudi od medijev in znanih ljudi kot je bil potrč ,ker pač ni všeč vlada ,naj raje umirajo ljudje

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2020 ob 11:41 gost

      Vidva desnuharja, to je članek o cepivu, če še nista opazila.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2020 ob 11:55 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ko mi zagotovijo ,da ni notri desnobedastega domobranskega,madžaronsko Orbanovega (Ivan Komunist in petokolonaši ala Horváth...),virusa,bom se cepil.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.12.2020 ob 12:45 gost

      to cepivo je varno,kot nož pred kozo v klavnici,saj se ji ne bo zgodilo nič..

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.12.2020 ob 14:07 gost

      Taka varnost cepiva 95 procentna. Čudno v naši največji bolnišnici ukc Ljubljana kera poka po šivih vsi na robu zmogljivosti. Je za čudežno in odrešilno končanje teh muk pokazalo interes samo,,,, 36 procentov zaposlenih,,,, tu nekaj ne štima.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.12.2020 ob 14:12 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Moški ,samo eno pravim,če se cepite,vam v vaših devetdesetih ne bo več stal kot pred petdesetimi leti.Tak je s tem.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.