https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Božična poslanica murskosoboškega škofa Štumpfa

24.12.2020 ob 18:00  

Ob Božiču objavljamo poslanico murskosoboškega škofa Petra Štumpfa, ki jo spodaj objavljamo v celoti, prisluhnete pa ji lahko tudi v videu.

Božič je tudi tvoja in moja zgodba.

Božična skrivnost nam sporoča, da je večna Beseda, ki je Bog, prevzela našo človeško naravo, torej našo človeškost, da bi lahko s krstom bili ponovno rojeni v Kristusovo življenje in tako prevzeli njegovo božanskost. Vsi namreč močno občutimo, če ostanemo samo človeški, smo ranjeni in bolni. Če pa smo božanski v Kristusu, smo ozdravljeni. In ker nas je Kristus z učlovečenjem povedel v svojo Božansko naravo, smo bili odrešeni in zato ozdravljeni.

Kristus v našo zgodovino ni vstopil kot nekakšen superman ali spajdermen, ki bi si zgolj navidezno nadel zunanjo podobo človeka, ampak je vstopil v zgodovino kot človek v najpopolnejšem pomenu besede, ki nam je prinesel odrešitev znotraj same zapletenosti našega zemeljskega obstoja. Pri tem sestopanju iz nebes v našo človeško naravo si je Kristus kot Beseda živega Boga izbral družino matere in očeta. Tako nam je razodel družino kot svet kraj za vsakega človeka.

Edina varnost sta mu torej bila Jožef in Marija ter pastirji, ki so ga prišli pogledat v hlevček. Božjega novorojenca sta torej varovala mati in krušni oče, ubogi pastirji in nihče drug. No, iz svetopisemskih poročil se zdi, da je bilo tako. Pa je res bilo?

Angelska navzočnost nad betlehemskimi poljanami, ki je pela »Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so mu po volji« (Lk 2, 14), nam pa vendarle razodeva, da nad tem Božjim novorojencem  bedijo vsa nebesa, v katerih stoji prestol in na njem sedi on, ki je pravi in resnični Oče tega otroka, Bog. Vse namreč gre po Božjih načrtih. Bog Oče varuje svojega Sina do križa. Tam ga je prepustil človeškim rokam; toda samo za tri ure, da nas je v svoji bolečini ozdravil naše bolečine. Potem je Božji Sin svojo dušo izročil Očetu, legel k počitku smrti in končno v moči Svetega Duha vstal od mrtvih.

Ko se je zdelo, da je vsega konec, se je vse pričelo znova – in to se nadaljuje tudi v tvoji in moji življenjski zgodbi, draga sestra in dragi brat v Kristusu, navkljub tudi sedanji epidemiji korona virusa. Letos smo za božič vsi osamljenci. Ne moremo varno in brezskrbno praznovati ne po cerkvah in ne drugod, kot smo to vedno – namreč skupaj in veselo. Lahko pa praznujemo doma – mirno in poglobljeno. V teh težkih razmerah je dom ostal edini varen kraj praznovanja in zato tudi edini kraj, kjer bomo lahko ostali zdravi. Vsak dom naj bo zato letos še posebej kraj gostoljubne dobrodošlice Božjemu novorojencu, Mariji in Jožefu.

Božič nam sporoča: Sin Boga Očeta je prišel k nam, da ne bi več odšel, da bo ostal. Čeprav sedaj v nebesih, je tukaj – tudi s teboj in z menoj. Živi v tvojem srcu in živi v mojem. Še zmeraj nosi človeško ime – Jezus Kristus.

Za božič jaz ne bi rad bil sam, kot najbrž tudi ti ne. Prosim te za molitev. Ko boš molil zame, mi boš ponovno v srce pospremil Jezusa. Tako mi boš podaril božič. Enako obljubljam jaz tebi.

Med nama bo to majhen korak, vendar pa za oba velik do Jezusa in zato tudi do božiča

Blagoslovljen, lep, pa seveda tudi duhovno doživet, naj ti bo božič in blagodejno ter kar se da zdravo leto 2021.

Hvala ti za božič.

+ Peter Štumpf, soboški škof

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.12.2020 ob 1:38 anđeo gost

      satan vatikan organizacija

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.12.2020 ob 10:22 M M gost

      HVALA GOS: ŠKOF NA VAŠI POSLANICI V upanju da je padla na plodna tla in bo obrodila sadove!!!!! LJUBEZEN NI LE BESEDA!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.12.2020 ob 13:29 Bozic gost

      Ne.... Ne... Ljubezen so tudi razširjene noge in fajn vlazna krtaca... To pa mas prekleto prav😉

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.12.2020 ob 13:49 Čergoli gost

      Ka je debele???? Kda boš shujšal?????

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.12.2020 ob 14:22 gost

      Vsak naj prej sebe pogleda in potem naj druge sodi.Žal to je ogledalo prekmurskega človeka,ko drugega šikanira oziroma graja pa če prav nima nobene podlage za to dejanje.To se dogaja tudi v nekaterih pomurskih firmah,da se dela norca iz nekaterih sodelavcev,kateri se trudijo in res delajo,pa jih nadrejeni zaničujejo in blatijo pred direktorji.To ni pošteno in je zelo nesramno,pa lep blagoslovljen in miren božič vsem želim.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.12.2020 ob 15:04 963 gost

      Kaj tisti članek o Počivalšku, ki se ga ne da komentirati je njegova reklama. Upam, da vam jo je vsaj plačal. Kaj to nekaj sanja, da bi rad spet nazaj svoje dobro ime?. Sanja svinja kukuruz. Nikoli več ne boš imel dobrega imena Odmoravšek, si naredil preveč svinjarij. Slovenci ti tega nikoli ne bomo pozabili.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.12.2020 ob 15:32 gost

        Vidiš kakšne pisune imamo v Soboti? Ti si pravilno napisal SVOJE DOBRO IME. Pisun, ki bi moral biti vzgled slovnic, je na veliko naškrabal MOJE DOBRO IME. Počivalšek nikoli ni imel dobrega imena in ga nikoli ne bo imel. Srečo bo imel, če ne bo nekaj let zaprt.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.