https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Z akcijo Zimska gibanica do več telesne aktivnosti

27.12.2020 ob 13:00  

Murskosoboška enota NIJZ vabi k sodelovanju v virtualni akciji Zimska gibanica, kjer bodo skušali s skupnimi močmi uresničiti novoletno zaobljubo in zbrati 1.000.000 minut gibanja ter s tem nekoliko razgibati začetek leta in Pomurce spodbuditi k telesni aktivnosti.

Namen akcije, ki se bo pričela s 1. januarjem in bo trajala vse do konca februarja, je motivirati prebivalce pomurske regije k večji telesni dejavnosti in gibanju. Telesna dejavnost je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik pri ohranjanju in krepitvi zdravja. Velikokrat v novoletne zaobljube vključimo telesno dejavnost, a se žal pogosto te zaobljube ne držimo. Zato so se odločili, da v letošnjem letu zapišejo gibalno novoletno zaobljubo in jo skušajo s skupnimi močmi Pomurcev uresničiti. »Naša novoletna zaobljuba je, da v času od 1.1.2021 do 28.2.2021 skupaj z vami zberemo 1.000.000 minut gibanja,« so zapisali v svojem vabilu. 

 Foto: Pixabay

K zbiranju minut se lahko pridruži vsak, od najmlajšega do najstarejšega. Zajete so vse telesne aktivnosti gibanja: tek, hoja, kolesarjenje, nogomet, badminton, lovljenje, zumba, joga, krepilne vaje ali kaj drugega. Opravite jih lahko v naravi ali doma. Pomembno je samo, da seštevate minute in jim jih sporočite. Ob tem na NIJZ prosijo, da pri telesni aktivnosti, za katero se odločite, upoštevate vsa higienska priporočila, ki veljajo. 

 Foto: Pixabay

Za namen akcije so pripravili tudi profile na raznih družbenih omrežjih, kamor tudi sporočite zbrane minute. Posredujete jih lahko tudi preko vprašalnika, dostopnega na: https://www.1ka.si/a/316866 ali preko platforme Messenger na Zgeni.se. Za motivacijo bodo vsakodnevno objavljali kratke nasvete in gibalne filmčke. 

 Foto: Pixabay

Kot so zapisali, bodo veseli tudi vaših utrinkov telesne vadbe. Fotografije tako lahko delite na svojih socialnih omrežjih in jih označite z @zgeni.se. V znak podpore akciji pa označite objave na socialnih omrežjih z @zgeni.se, #zgenise, #zimskagibanica in s tem spodbudite k gibanju tudi svoje prijatelje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.