https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Trgovine bodo v nedeljo ostale zaprte

30.12.2020 ob 16:05  

Vlada se je odločila, da bodo trgovine, kljub tri dni trajajočih praznikov, zaprte tudi v nedeljo, 3. januarja.

Na Trgovinski zbornici Slovenije so nad to odločitvijo razočarani. "Trgovci smo razočarani nad odločitvijo poslancev, da bo v nedeljo, 3. januarja 2021 glavnina prodajaln zaprta kljub temu, da bi njeno odprtje pripomoglo izključno k zmanjšanju gneče v prodajalnah na prve dni leta 2021 in s tem k preprečitvi širjenja okužb s COVID-19.

Trgovinska zbornica Slovenije (TZS) že dalj časa opozarja, da je trgovinska dejavnost, predvsem trgovina z neživili, ena izmed bolj prizadetih panog, saj je letos na podlagi vladnih odlokov zaprta skupno že več kot štiri mesece in pol," so sporočili.

 Foto: Pixabay

Vlada je sicer odprtje trgovin na dve nedelji ob prehodu leta, 27. decembra in 3. januarja, predlagala v sedmem protikoronskem zakonu. Utemeljila je, da bi v nasprotnem primeru bile trgovine zaprte tri dni skupaj, kar pa pomeni večji obisk in s tem večjo možnost za okužbe v obdobju pred in po tem.

"Vlada je predvidela, da bi bile lahko trgovine izjemoma odprte v nedeljo, 3. januarja, kar pa je DZ danes iz zakona črtal. Tako so predlagali poslanci LMŠ-ja, SAB-a, SD-ja in Levice. Poslanec zadnje, Primož Siter, je dejal, da so bile trgovine zaprte tri dni zapored tudi pretekli konec tedna, pa smo vsi preživeli," navaja rtvslo.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2020 ob 17:54 gost gost

      EVO VAM TO MATE LEVICO PA SE PELJITE GLEDAT ČE JE SPAR ODPRT TRGOVCI BI NEKAJ ZASLUŽILI BUDALE LEVE

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2020 ob 6:50 AAAAAAAAAA gost

        Zaslužijo samo lastniki tgovnj, trgovci pa dobijo isto či delajo v nedelo ali panej, či nemaš pojma kak tou ide se ne glai. Tou ka zbornica pa lastniki servejrajo je velka laž.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2020 ob 18:09 gost

      Desus karčijem na čelu lahko vodi samo OVSENI MLIN ne pa državo.Ja pa pritisnjene levuharje lahko vodi za njih je tak bolj nor boljši je.Norca k norcem.Vsak norček se norčeka veseli.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.12.2020 ob 18:33 gost gost

      Točno tak, vse zapreti. Nej samo baute, gostilne so že itak, restavracije, pumpe, se živo. Fajn bojte doma, se dosađujte pa tu pa tan zbijte babo. Nemreš vervati, kama smo prišli. Ja, to pa je komunizem, šteroga je prej nej bilou, zdaj pa je prišo. Puklasti pokvarjeni januš nan ga je prineso. Če pa slučajno pride kakši turist pa naj crkne od žeje pa gladi. Sramota od države, puklasti vsega si kriv, spizdi čim prej.

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2020 ob 18:53 gost

      Ni kaj nemu mij duma Butalci pederski SDS. Mij mu v vikendaj meli zabave tak ka nan nič nede falijlo. Pa še velik ognjemet se obeta. Boli nas kurac či je vse zaprto.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 19:40 gost

        Gost 18,53 - pa saj tebe ne more boleti k.... ker imaš prav gotovo le nekaj podobnega slamici, saj imaš tudi v glavi samo slamo.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.12.2020 ob 20:58 gost

      NEMAŠ POJMA KA JE LEVO PA DESNO BUDALA S SLAMICO V HLAĆAH

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.12.2020 ob 21:32 gost

      Ka je levuharji a še zmeraj ne veste prešteti do 46 ? Slišim da ste apelirali na VALENTINA ROSSIJA naj bi vam prodal MOTOR z št.46. Ja tam gor piše 46,pa odpeljite motor v DZ.Mogoče pa bo palilo.A slišim da vas niti DR.46 ne upošteva.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.12.2020 ob 21:35 gost

      Valntino se poserje na takšne levuharje kot so naši,te si pa še z njimi RIT ZBRIŠE.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.12.2020 ob 23:48 Lendavčan gost

      Desničarci je kot desnica za brisanje riti in na drugače misleče svojo nesnago metati,je edino znanje njihovo!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.12.2020 ob 7:21 AAAAAAAAAA gost

      Ste pa eni rejsan slejpi desni, lejvi, sredinski si so isti samo za svoje žepe glejdajo za narod jin je pa seeno, vij se pa trgate keri so boukši. Si lažejo pa kradnejo pri koriti so že lejta pa še lejta do, ka se sptemejnilo nede nika.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2020 ob 8:51 gost

        Ne meči Levice v isto korito kot ostale stranke, ki so že od začetka v parlamentu. Levica je veliko napravila za delavce in vse ostale ljudi, niso pa glasovali za noben ljudem škodljiv zakon. Ostale stranke s penzionisti in komunajzerji so pa res beda. Volilni sistem so si pa naredili takega, da ne moreš voliti posameznika temveč samo stranko.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.12.2020 ob 15:42 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tisti,ki se hodijo gret oz. hladit v centre,tisti najbolj kričijo,in lenuhi,ki se nimajo kam dat in kaj koristnega počet.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.