https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

UNICEF pričakuje, da bo 1. januarja v Sloveniji rojenih približno 52 otrok

31.12.2020 ob 14:30  

Po ocenah UNICEF-a bo na prvi dan novega leta v Sloveniji rojenih približno 52 novorojenčkov. Ti predstavljajo 0,014 % od skupno 371.504 novorojenčkov, ki naj bi bili po ocenah organizacije rojeni v prvem dnevu leta 2021 po vsem svetu.

V 2021 bo prvi otrok rojen na otoku Fidži, zadnji v Združenih državah Amerike. Več kot polovica vseh rojstev na svetu se bo na prvi dan novega leta zgodila v 10 državah, in sicer Indiji, na Kitajskem, Nigeriji, Pakistanu, Indoneziji, Etiopiji, ZDA, Egiptu, Bangladešu in DR Kongu. Skupno se bo leta 2021 na svetu rodilo približno 140 milijonov otrok. Njihova povprečna pričakovana življenjska doba naj bi bila 84 let.

 Foto: Pixabay

Kaj pa v Sloveniji?

Prvi dan novega leta ima poseben čar in je zato poseben dan za rojstvo otrok, v Sloveniji naj bi jih bilo na ta dan rojenih približno 52. V Sloveniji starši novorojenčke najpogosteje poimenujejo z imeni Luka, Filip, Jakob, Zala, Ema, Mia. Po ocenah UNICEF-a je njihova pričakovana življenjska doba 104 leta.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.12.2020 ob 15:37 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      UNICEF-u je še ostalo nekaj denarja za poglobljeno analizo stanja otrok, veliko večino zbranega so požrli vodilni in njihova administracija,isto kot pri OZN.Pa naši ambasadorji UNICEF-a tudi,ki se vozijo opazovat revno dečico po svetu,pri tem jim seveda pašejo dobre dnevnice,najboljši hoteli in žrtje,stroški vsi pokriti.To je UNICEF.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.