https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota z novimi kolesarskimi povezavami

30.12.2020 ob 6:00  

V Murski Soboti sta dokončani ureditvi kolesarskih povezav ob Lendavski ulici na območju stanovanjskih blokov ob trgovini Mercator ter Zvezni ulici.

 

Uredili kolesarsko povezavo na odseku ob Lendavski ulici

Ureditev na Lendavski ulici pred stanovanjskimi bloki s številkami 17a, 19, 21 in 23 v dolžini cca. 130 m zajema:

  • obnovo in razširitev kolesarske steze s pločnikom
  • ureditev parkirišča za avtomobile
  • spremembo prometnega režima (na strani parkirišča se vzpostavi enosmerni promet v smeri Zavarovalnica Triglav -> Elektro Maribor)
  • ureditev meteorne odvodnje
  • obnovo javne razsvetljave
  • izvedbo talnih oznak za slepe in slabovidne,
  • postavitev kolesarnice pred trgovino

Uredili kolesarsko povezavo na Zvezni ulici

Na Zvezni ulici je bila razširjena prometna površina enosmerne ulice s posebej določenima kolesarskima pasoma. Vzdolž ulice je prepovedano parkiranje razen z izjemo novo zarisanih kratkotrajnih parkirnih mest namenjenih izrecno za uporabnike knjižnice ter parkirnega prostora za invalide.

Vzpostavitev in ureditev kvalitetnih kolesarskih povezav v mestu Murska Sobota, (obnove in novogradnje), prispeva k uresničevanju ciljev Trajnostne urbane strategije na področju trajnostne mobilnosti in varovanja okolja (kakovost zraka). Prav tako projekt prispeva k uresničevanju ciljev Celostne prometne strategije na področju trajnostnih oblik mobilnosti, je zapisala murskosoboška občina.

Naložba v skupni višini približno 140.000 EUR (od tega Lendavska ulica približno 125.000 EUR) se je izvajala v sklopu projekta CTN »Urejanje kolesarskih povezav - 1. faza« in jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (v višini 80 % upravičenih stroškov investicije), so še zapisali.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2020 ob 6:44 Čergoli gost

      Spet se je čutil rahel potres!!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2020 ob 8:18 gost

      Čudo Bože saj so bile za 21 stoletje sramota za mesto.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.12.2020 ob 8:25 markišavci gost

      Kaj pa uničena cesta Murska ------- Markišavci in kolesarska ? Šleperi dan in noč skozi Markišavce in nikomur nič od tistih na MOMS ni jih briga

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2020 ob 1:52 poznavalec gost

        Pa tudi cesta proti Noršincem ja najslabša v občini MS in še brez kolesarske steze. Enako kastrofalen je še odcep - cesta proti Rakičanu z lesenim mostom prek Ledave. Pol pa še omejitev hitrosti na 30 skozi naselje Rakičan, kljub pločnikom na obeh straneh. Zanima me kje so pregledniki cest in drugi, ki skrbijo za varnost prometa in predlagajo ustrezne rešitve. Znamo najbolje postaviti omejitve in pol kasirati, a za pretočnost in varnost v prometu jim ni mar. Nujno bo v tej smeri sprejeti pametne rešitve, sicer še nadalje izzivamo prometne nesreče in zagato voznikov !

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2020 ob 8:46 nadzor1 gost

      kdo je delal nadzor nad tem objektom. Kam posljem pripombo . lp

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.12.2020 ob 8:58 ni parkirišč gost

      Tű tak parkirajo samo blokaši in tisti zaposleni v zgradbi zelenega klasa .Ideš v bauto in nemaš kje parkirati .Tam zadaj na Lendavski prazno zagrajeno parkirišče pred trgovino pa avto na avtoju .Bloke so delali parkirišč pa ne .Kje in kdo je bil glavni tisto krat ?

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 10:32 gost

        Takrat je bilo malo avtomobilov, danes pa več pleha kot ljudi. Danes pa ljudje 200 metrov ne morejo peš. Pa še mestni avtobus imajo.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 13:07 A gost

        Da so bloke delali je nej bilou telko avtojov pa parkirišče pred bauto pripada blokon. Parkirišče zadaj pa je z rampo privat pa je sigurno plačljivo.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.12.2020 ob 15:46 AAAAAAAAAA gost

      Bravo občina tak dale.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.12.2020 ob 17:21 Hrabroslav gost

      Resno in skromna pripomba. Od Diane pa do Zvezde, bi JAZ -Z A P R L - Slovenko ulico za VES motorni promet. (Kako bi bilo lepo!)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.12.2020 ob 9:08 redar gost

      10;32........... Ja malo avtojev je bilo in takrat nišče ni bil pameten ,da se bo svet razvijal in bo dosti več avtomobilov .To parkirišče ni nikoli in ne bo pripadalo blokom .Idi na MOMS pa prosi ,da ti pokažejo dokumentacijo komu je bilo parkirišče namenjeno .

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2020 ob 9:45 gost

        Ko se bodo ljudje naučili 500 metrov ali kilometer hoditi peš, kar bo samo zelo pozitivno za njihovo zdravje, in bodo uporabljali mestne avtobuse, bo tega odvečnega pleha povsod tudi manj.Tehnika se je razvila, ljudje so se pa polenili in hočejo z avtom priti v trgovino ali v gostilno. Ravno v tem je največji problem. Kako ljudje preživijo v tistih mestih, kjer je središče mesta zaprto za promet? Pomisli kdaj na to, kar sem zapisal.Kilometer ima do delovnega mesta pa se mlad gospod ali mlada dama mora z avtom pripeljati, ne more stopiti peš. Zato toliko bolezni, ker se ljudje " nočejo " več gibati.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.01.2021 ob 17:00 naftaš gost

      Glavni so kolesari.Vse drugo je nej pomembno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.