https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Današnje popotresne sunke na Hrvaškem čutili po Sloveniji

30.12.2020 ob 7:16  

Po torkovem rušilnem potresu z magnitudo 6,2 so se danes v zgodnjih jutranjih urah znova zatresla tla na Hrvaškem. Potres so čutili tudi številni prebivalci Slovenije.

Danes ob 6.15 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili močan potres v bližini Petrinje (Hrvaška), 150 km jugovzhodno od Ljubljane. Po preliminarnih podatkih EMSC je imel magnitudo 4,9.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, so sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Po podatkih hrvaške seizmološke službe pa je šlo za tri popotresne sunke. Prvi ob 6.15 z magnitudo 4,7, drugi 11 minut pozneje z magnitudo 4,8 in tretji minuto pred pol sedmo z magnitudo 3,9.

Uničujoč potres z magnitudo 6,4 je v torek zahteval sedem smrtnih žrtev. Tla pa se še tresejo. Največ gmotne škode je na območjih Petrinje, Gline in Siska.

Foto: Bobo, AP

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2020 ob 8:40 polo gost

      Pa ne samo čutili, z Lendave poročajo, ka so nastale hude razpoke na gradu. To pomeni, ka je bil v slabem stanju že itak. Upajmo, ka je s potresi zaenkrat konec.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2020 ob 8:58 gost

      Naravna katastrofa velika škoda, izgleda da bog Hrvatom nekaj sporoča??? Vse se vrača, vse se plača.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.12.2020 ob 9:02 briga me nej nič gost

      Ka nas briga za Hrvate saj so eden najbolj škodoželjnih ljudi.So pomagali ,ko je rušilo v Posočju in plaz pod Mangartom ?Pri nas tudi živijo reveži v hišah kot ,da bi jih potres obdelal pa država ne pomaga .Pač Hrvatom se je vrnilo ,ker so hudobneži .

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2020 ob 10:55 gost

      To je brezvezen guč. Tudi jaz ne maram Hrvatov, so brezobrazen narod, a tega jim vseeno nebi privoščil, kaj se jim dogaja. Tudi šiptarjem ne.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.