https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prvi Zemljani so že vstopili v novo leto

31.12.2020 ob 13:30  

Danes se bomo po vsem svetu poslovili od leta 2020, ki ga je zaznamovala epidemija novega koronavirusa in z upanjem, da se življenje vrne v normalo, vstopili v leto 2021. Prvi zemljani so v novo leto že vstopili.

Na Samoi in Kiribatih v Tihem oceanu so v novo leto vstopili najprej, in sicer ob 11. uri po našem času. Uro kasneje so novo leto pozdravili tudi na Novi Zelandiji.

Kot naslednji so se ob 14. uri po našem času novega leta veselili v velikem delu Avstralije, kjer so tudi letos pripravili ognjemet nad znamenito opero v Sydneyju, čeprav brez prisotnosti gledalcev, ki se običajno zberejo v tamkajšnjem pristanišču. Ob 16. uri so v novo leto vstopili še na Japonskem in v Južni Koreji, uro kasneje pa na Kitajskem.

V Evropi bodo prihod novega leta prvi proslavili v Grčiji, na Finskem, v baltskih državah in v Romuniji, medtem ko bo večji del Evrope vključno s Slovenijo proslavljal ob polnoči po srednjeevropskem času.

Na vzhodni obali ZDA, vključno z New Yorkom se bo novo leto začelo jutri ob 6. uri po srednjeevropskem času. Kot zadnja pa bosta v novo leto vstopila sicer nenaseljena tihomorska otoka Bakerjev otok in Howlandov otok jutri ob 13. uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.