https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Po 15. januarju težka tovorna vozila ne bodo več smela prehitevati

05.01.2021 ob 6:05  

Prometno - informacijski center za državne ceste je sporočil, da bo s 15. januarjem začela veljati prepoved prehitevanja za težka tovorna vozila na avtocesti med Šentiljem in Koprom (A1).


Prepoved prehitevanja bo veljala čez dan, v nočnem času bodo tovornjaki še vedno lahko prehitevali. Tovornjaki, ki so težji od 7,5 ton na avtocesti med Šentiljem in Koprom ne bodo smeli prehitevati med 6. in 18. uro. Čez dan pa bodo lahko prehitevali na odsekih, kjer so trije vozni pasovi, torej po pasu za počasna vozila. Namen prepovedi prehitevanja je zagotoviti večjo pretočnost prometa in varnost.

DARS je pojasnil za STA, da že zdaj na nekaterih avtocestnih odsekih velja, da tovornjaki ne smejo prehitevati v času jutranje in popoldanske prometne konice. Prehitevanje za tovornjake je prav tako prepovedano v predorih in na razcepih, pa na nekaterih mestnih obvoznicah. Globa za kršitev znaša 300 evrov.

Fotografije so simbolične

Tudi avtocestna policija, ki jo bodo uvedli v začetku letošnjega leta, bo poskrbela za večjo varnost prometa.

 

  

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.