https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Umrl Jože Gerenčer, zadnji nogometaš lendavske zlate generacije

04.01.2021 ob 14:00  

Ljubitelje nogometa v Lendavi je presenetila vest o smrti še zadnjega živečega nogometaša iz zlate generacije Lendavskih nogometašev, ki so nastopali v I. Zvezni ligi  Jugoslavije, so žalostno vest sporočili iz lendavske Nafte.


Jože Gerenčer je umrl v 99 letu starosti v Domu starejših v Lendavi. Gerenčer je bil zaposlen v komercijali družbi Nafta v Lendavi. Tubi kot so ga imenovali prijatelji je v zlatih letih nastopal najprej pri Madžarskem Haladasu iz Szombathelja in nato v pri FD Nafti in pozneje v NK Nafti. Igral je v obrambi FD Nafte proti velikanom jugoslovanskega nogometa vse tja do marca meseca 1947 leta. Leta 1946/47 so v Lendavi gostili tudi celotno moštvo Partizana iz Beograda, so o njem zapisali pri NK Nafti.

Lendavski nogometni klub, je najstarejši slovenski nogometni klub, saj je bil ustanovljen leta 1903, samo leto po madridskem Realu. Gerenčer je bil kapetan lendavske Nafte, ta je igrala v prvem državnem prvenstvu povojne Jugoslavije – 1946/47. Srečanja zlate generacije v Lendavi si je ogledovalo več ljudi kot je takrat štelo prebivalstvo mesta, zaradi pomanjkanja financ pa je takratna Nafta tekmovanje zaključila predčasno.

 

 

    Fotogalerija