https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Avstrija bo podaljšala popolno zaprtje za teden dni, potrdili tudi novi sev

04.01.2021 ob 17:30  

V Avstriji bodo popolno zaprtje podaljšali za en teden. Zaradi blokade opozicije namreč ne bodo uspeli uresničiti načrtov za množično testiranje na novi koronavirus, ki bi tistim z negativnim izvidom omogočilo obiskovanje trgovin in lokalov od 18. januarja. Zaprtje države bo tako za vse podaljšano do 24. januarja. V Avstriji so potrdili tudi novi sev koronavirusa.

Avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober in predsednik Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) August Wöginger sta potrdila, da se bo zaprtje države v praksi podaljšalo za en teden, to pomeni do predvidoma 24. januarja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. 

 Foto: Pixabay

Sprva so načrtovali, da bi lahko večino trgovin, šol, restavracij in barov odprli 18. januarja. A kot smo že poročali, bi jih lahko obiskovali le tisti, ki bi se pred tem testirali na novi koronavirus in imeli negativen izvid. Za ostale pa bi omejitveni ukrepi veljali do 24. januarja. Opozicija pa je zavrnila predlog zakona, ki bi omogočil zakonsko podlago za prostovoljno množično testiranje kot pogoj za državljane, da bi lahko šli v trgovine in restavracije. Anschober je danes dejal, da odločitev obžaluje, vendar jo bo upošteval.

 Foto: Pixabay

Večina trgovin, lokalov, restavracij, frizerjev in drugih podobnih storitvenih dejavnosti bo sedaj zaprtih še do najmanj 24. januarja. Anschober pa danes še ni želel točno odgovoriti, ali se bodo šole odprle 18. ali 25. januarja. Je pa pred tem Wöginger potrdil, da bo zaprtje države trajalo do 24. januarja. Na vprašanje, ali velja to tudi za šole, pa je odgovoril, "da, zaprtje je zaprtje".

V Avstriji potrdili nov britanski sev

V Avstriji so danes potrdili novi sev koronavirusa. S tem bolj nalezljivim sevom so okuženi štirje ljudje, ki so jih testirali na letališču na Dunaju, je danes potrdil minister za zdravje Rudolf Anschober. Pri še eni osebi pa so potrdili okužbo s sevom, ki najverjetneje prihaja iz Južne Afrike. Med petimi, ki so okuženi z bolj nalezljivimi sevi, so trije otroci, je po poročanju avstrijske tiskovna agencije APA še dodal Anschober.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2021 ob 18:10 kilonja gost

      DEBELI navali...začneš s stavkom Janez Janša...nadaljuj zdaj sam...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 16:11 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.